Pogacar heeft het 'verkloot' in Catalonië en houdt voor dinsdag (al grappend) rekening met Visma | LaB-pion Wielrennen
Wielrennen

Pogacar heeft het 'verkloot' in Catalonië en houdt voor dinsdag (al grappend) rekening met Visma | LaB-pion

Pogacar heeft het 'verkloot' in Catalonië en houdt voor dinsdag (al grappend) rekening met Visma | LaB-pion

Tadej Pogacar (UAE-Team Emirates) is één van de weinige coureurs die Milaan-Sanremo en de twee dagen later gestarte Ronde van Catalonië combineert. Maandag toonde hij echter dat er absoluut nog geen sleet op zit, daar hij direct als tweede eindigde in de openingsrit van de WorldTour-koers. Nick Schultz (Israel-Premier Tech) kon hem na een late uitval nipt voorblijven.

Via de kanalen van zijn ploeg UAE-Team Emirates deed Pogacar zijn verhaal na afloop. 'Het was een mooie dag, ik genoot er echt van op deze goede wegen met lekker weer in een sterk peloton. De ploeg heeft heel hard voor mij gewerkt, eenieder heeft zijn steentje daaraan bijgedragen. In de finale... tsja, ik mag wel zeggen dat ik het wat verkloot heb.'

De duiding van die uitspraak volgt. 'Ik had het gat naar Schultz direct dicht moeten rijden en niet moeten denken dat iemand anders het wel zou doen', klinkt het schuldbewust. 'Jammer genoeg bleef ik dat te lang denken en kon ik Nick niet meer inhalen. Hij heeft deze overwinning echter zeker niet gestolen, want zijn aanval in de laatste kilometer was best indrukwekkend na goed teamwork van zijn team Israel-Premier Tech.'

Pogacar houdt Valter dinsdag extra in de gaten

'Mijn sprint was nog wel goed en ik voelde me sterk, maar eigenlijk wilde ik wel winnen na al het werk van mijn ploeg. Dat lukte dus niet', concludeerde Pogacar, die dinsdag direct een nieuwe kans krijgt in de zware bergrit naar Vallter 2000. 'Dat wordt een lastige dag, maar het ziet er op papier heel mooi uit. Ik sprak al met Attila Valter (van Visma | Lease a Bike, red.) en hij vertelde me dat hij zou winnen, want die klim is naar hem vernoemd', grapt Pogacar. 'Ik zal zijn wiel dus moeten volgen, of toch niet? We gaan het zien, ik heb er in ieder geval zin in', besluit de goedgemutste Sloveen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws