Pogacar noemt 2022 'bijna perfect' na zege in Lombardije: 'Voelde me na WK iedere dag beter' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar noemt 2022 'bijna perfect' na zege in Lombardije: 'Voelde me na WK iedere dag beter'

Pogacar noemt 2022 'bijna perfect' na zege in Lombardije: 'Voelde me na WK iedere dag beter'

Tadej Pogacar wist zijn favorietenrol in de Ronde van Lombardije waar te maken en sloot het seizoen af met zijn zestiende overwinning van het jaar. De Sloveen was lovend over zijn ploeg, die de hele dag controle over de koers had.

'Het is fantastisch om hier terug te komen en weer te winnen. Ik kan niet genoeg zeggen over het teamwerk, ik ben mijn ploeggenoten zo dankbaar', vertelde Pogacar in het flashinterview. 'Om het af te maken in mijn laatste race van het seizoen, in Lombardije, dat is geweldig.' Pogacar won voor het tweede jaar op rij in de koers van de vallende bladeren, iets wat voor het laatst werd gedaan door Joaquim Rodríguez, die in 2012 en 2013 Il Lombardia wist te winnen.

Door de controle van zijn ploeg kon de 22-jarige Sloveen zijn raceplan tot in de puntjes afwerken. 'De race ging precies hoe ik het wilde. Ik probeerde op de Civiglio aan te vallen, maar Mas was duidelijk op hetzelfde niveau op de hellingen. We probeerden samen te werken tot de finale, het werkte perfect.' In de sprint-à-deux was Pogacar duidelijk te sterk voor de Spanjaard van Team Movistar. Mikel Landa werd derde, nadat hij werd gelost op de laatste beklimming van de San Fermo della Battaglia.

'Mijn seizoen is bijna perfect'

In de Giro dell'Emilia werd Pogacar nog verslagen door Mas, maar zaterdag kon hij de demarrages van zijn concurrent keer op keer beantwoorden. 'In Emilia kwam ik direct uit Australië. Ik voelde me sindsdien iedere dag beter. In Tre Valli voelde ik me al top, dus wist ik dat ik met goede benen kon winnen.' Hoe zou Pogacar zijn seizoen omschrijven? 'Bijna perfect', aldus de perfectionistische Sloveen, die vooral baalt van de verloren Tour de France, waar hij Jumbo-Visma kopman Jonas Vingegaard voor zich moest dulden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws