Valverde emotioneel na afscheid in Lombardije: 'Gevochten tot het einde' Wielrennen
Wielrennen

Valverde emotioneel na afscheid in Lombardije: 'Gevochten tot het einde'

Valverde emotioneel na afscheid in Lombardije: 'Gevochten tot het einde'

Alejandro Valverde kon niet om de zege strijden in de Ronde van Lombardije, maar met een zesde plek liet hij zijn klasse zien in zijn afscheidsrace. De 42-jarige Spanjaard van Team Movistar kwam zwaaiend over de streep en voelde een golf van emoties na afloop van de koers.

Valverde was tevreden over het koersverloop en kon leven met zijn zesde plaats. Hij zag ploeggenoot Enric Mas tweede worden achter winnaar Tadej Pogacar. 'Hij was erg goed. We hadden Enric vooraan en ik erachter. Ik wijdde me aan het controleren van de mannen erachter. Ik ben tevreden met vandaag. Ik verlaat Lombardije met enthousiasme voor de toekomst, maar ook verdriet: om op deze manier afscheid te nemen, met het geweldige niveau wat ik nog heb', vertelde Valverde na afloop aan de media. 'Ik ben vooral heel blij voor dit geweldige team, dat we het weer hebben laten zien. We hebben gevochten tot het einde.' Valverde liet zien dat zijn explosiviteit nog steeds formidabel is: hij won de sprint van de tweede achtervolgende groep met gemak.

De voormalig wereldkampioen had lovende woorden voor zijn ploeggenoten en winnaar Pogacar. 'Ik wil al mijn ploeggenoten bedanken. Ook wil ik Tadej Pogacar en Enric feliciteren. Enric heeft een geweldige tweede plaats behaald, hij heeft weer laten zien dat hij heel, heel goed is.' Valverde heeft meer dan twee decennia in het profpeloton rondgereden, en is dankbaar voor alle mooie herinneringen die hij heeft van het profwielrennen. 'Ik ben blij dat ik 21 jaar professional heb mogen zijn en ik heb genoten van geweldige dingen. Nu zal ik plaats maken voor de jonge renners, in de hoop dat zij er ook van zullen genieten en de sport mooi zullen maken.'

Valverde op Twitter: 'Lang leve het fietsen!'

Op Twitter plaatste Valverde na afloop nog een bericht over zijn afscheid. 'Het einde van een rit die mij alles heeft gegeven en waarvan ik tot de laatste dag van heb kunnen genieten hier in Italië. Bedankt aan degenen die mij op dit pad hebben begeleid en aan degenen mij hebben gesteund. Lang leve het fietsen!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws