Pogacar slaat Vuelta-start in Nederland definitief over; Sloveen mikt op WK in Australië Wielrennen
Wielrennen

Pogacar slaat Vuelta-start in Nederland definitief over; Sloveen mikt op WK in Australië

Pogacar slaat Vuelta-start in Nederland definitief over; Sloveen mikt op WK in Australië

Tadej Pogacar zal - in tegenstelling tot wat eerder dit jaar gecommuniceerd werd - niet van start gaan in de Ronde van Spanje, die dit jaar begint in het Nederlandse Utrecht. De Sloveen heeft dinsdag zijn plannen voor de rest van het jaar gecommuniceerd, met een hoofdrol voor het WK wielrennen in Australië.

De runner-up van de Ronde van Frankrijk keert aankomende zaterdag al terug in wedstrijdverband, daar hij Clasica San Sebastián afwerkt. Vervolgens neemt Pogacar een maand rust, om via de GP Plouay en de Canadese wedstrijden Quebec en Montreal toe te werken naar het WK wielrennen in Wollongong, Australië. Dit betekent dat Pogacar niet te zien zal zijn op het EK in München in augustus.

In het najaar werkt de coureur van UAE-Team Emirates nog drie Italiaanse wedstrijden af: Giro dell'Emilia, Tre Valle Varesine en de Ronde van Lombardije, die hij afgelopen jaar wist te winnen.

Met de absentie van Pogacar verliest de Vuelta een potentiële smaakmaker, terwijl er ook een vraagteken staat achter de deelname van Primoz Roglic. Tour de France-winnaar Jonas Vingegaard zal er sowieso niet bij zijn in Utrecht.

Resterend programma Tadej Pogacar 2022

30 juli: Clasica San Sebastián
28 augustus: GP Plouay (Bretagne Classic)
9 september: GP Quebec
11 september GP Montreal
25 september WK wielrennen Australië
1 oktober Giro Dell’Emilia
4 oktober Tre Valli Varesine
8 oktober Ronde van Lombardije


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws