'Who the f*ck flagged me?' Strava schiet onmenselijke Pogacar te hulp, Sloveen kan er wel om lachen Wielrennen
Wielrennen

'Who the f*ck flagged me?' Strava schiet onmenselijke Pogacar te hulp, Sloveen kan er wel om lachen

'Who the f*ck flagged me?' Strava schiet onmenselijke Pogacar te hulp, Sloveen kan er wel om lachen

Tadej Pogacar was zondag van een andere planeet, in een etappe die hij al sinds december met rood had omcirkeld voor de Giro d'Italia. De Sloveen van UAE-Team Emirates wachtte lang, maar reed uiteindelijk in anderhalve beklimming minuten weg bij z'n klassements-concurrenten. Met dank aan statistieken-fanaat ammattipyöräily en een Strava-file van Pogacar zijn de cijfers bekend...

Pogacar deed uiteindelijk 6 uur, 11 minuten en 43 seconden over de monsterlijke etappe van 222 kilometer. UAE-Team Emirates nam z'n verantwoordelijkheid en hield de vele vluchters de hele dag binnen afstand. Toen Nairo Quintana in de finale echter gevaarlijk sterk bleek, besloot Pogacar na een kort gesprekje in de radio op de pedalen te gaan staan. Ver voor de finish bereikte hij Quintana, die er tot de aanval zo'n drie minuten voor reed.

Het gebeurde allemaal op de Passo di Foscagno, iets meer dan zes kilometer onder de top. Pogacar reed daar in kort tijdbestek 2,19 (!) minuten weg bij alle klassementsmannen. Alleen Romain Bardet toonde zich sterk en gaf 'slechts' 1.43 minuten toe op de top. Hoe dat zich in cijfers uit: Pogacar klom de laatste 6,16 kilometer aan 28,18 kilometer per uur. De grotere groep klassementsmannen achter hem en Bardet aan 23,95 kilometer per uur. Dat is 4,23 kilometer per uur harder...

Lees verder onder de foto

Op een dag waarop de meeste hoogtemeters in een grote ronde sinds de start van het Strava-tijdperk werden beklommen, waren er mensen op Strava die het niet meer konden aanzien. Als je een activiteit verdacht vindt op Strava en dus te mooi of goed om waar te zijn, dan kun je die activiteit 'flaggen'. Zodoende was Pogacars Strava-file heel even niet te zien. 'Who TF flagged me 🤧😏😢😈', schreef Pogi veelzeggend bij z'n upload. Bij Strava zullen ze echter ook gedacht hebben: het was live op tv, de hele wereld heeft het zien gebeuren. Het vlaggetje werd zodoende rap verwijderd.

Pogacar reageert op 'geflaggede' Strava-activiteit: 'Waarschijnlijk was er iemand niet blij'

'Dat mensen mijn activiteiten rapporteren, gebeurt vaak', reageerde Pogacar met een grinnik maandagmiddag tijdens de persconferentie op de tweede rustdag. 'Waarschijnlijk was er iemand niet blij met m'n prestatie, maar ik vind het wel grappig. Ik heb ook veel kudo's gekregen. Het is ook goed dat de mensen kunnen zien hoe snel we kunnen gaan op iconische beklimmingen.'

Lees verder onder de Strava-post.

En dus kunnen we KOM's tellen in de indrukwekkende file. Op de Mortirolo werd volgens Strava-begrippen nog redelijk rustig aan gedaan, op de Passo di Foscagno dus niet meer. Steff Cras was sinds 2022 houder van het klimrecord op deze klim van 14,51 kilometer aan 6,3 procent gemiddeld, maar hij werd van de tabellen geveegd. Pogacar was over de hele klim 1.56 minuten sneller. Ook de KOM op het laatste, loeisteile klimmetje naar de meet ging eraan, al had Pogacar het hier ook eindelijk een beetje lastig.

De conclusie is duidelijk: we beleven de Giro in de slotweek maar beter op onderstaande manier, tellend vanaf de nummer twee!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws