Pogacar terug in koers in Bretagne Classic: 'Wat ik verwacht? Dat ik veel pijn ga hebben' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar terug in koers in Bretagne Classic: 'Wat ik verwacht? Dat ik veel pijn ga hebben'

Pogacar terug in koers in Bretagne Classic: 'Wat ik verwacht? Dat ik veel pijn ga hebben'

Tadej Pogacar zal zondag in de Bretagne Classic terug keren in wedstrijdverband. De Sloveense runner-up van de Tour de France treft in de wedstrijd in Frankrijk onder meer Wout van Aert, die hij de komende weken vaker zal tegenkomen. 'Normaliter kost het wel wat tijd om terug te keren in het wedstrijdritme', stelt de coureur van UAE.

Pogacar reed na de Tour enkel de Clasica San Sebastian (DNF), waarna hij een korte break nam. 'Ik heb het vrij rustig aan gedaan', blikt hij terug op zijn korte vakantie. 'Ik heb de Tour de France Femmes bezocht, waar ik mijn vriendin Urska Zigart heb aangemoedigd. Dat was leuk. Ook heb ik wat tijd gespendeerd in Slovenië, mijn thuis.'

Pogacar heeft goed getraind en voelt zich sterk

Maar nu is het dus weer tijd om te koersen, om te beginnen met de Bretagne Classic van zondag. 'Wat ik daarvan verwacht? Dat ik veel pijn ga hebben', lacht hij in de vooruitblik van zijn ploeg UAE-Team Emirates. 'Ik heb de afgelopen weken goed getraind en voel mij sterk, maar normaliter kost het wat tijd om terug te keren in het wedstrijdritme', aldus de Sloveen.

'Ik kijk er in ieder geval naar uit om terug in koers te keren en op die manier aan het laatste deel van het seizoen te beginnen', sluit Pogacar af. Hij zal na de Bretagne Classic - net als onder meer Van Aert - normaliter de trip naar Canada maken voor de GP Quebec en Montreal, alvorens de doorreis naar het WK in Australië staat te wachten. Ook enkele Italiaanse najaarsklassiekers staan nog op het programma, al is het nog niet duidelijk welke hij precies zal afwerken richting de Ronde van Lombardije. Dat monument wist Pogacar afgelopen seizoen op zijn naam te schrijven.

Selectie UAE-Team Emirates Bretagne Classic 2022

Ryan Gibbons
Vegard Stake Laengen
Rui Oliveira
Tadej Pogačar
Matteo Trentin
Diego Ulissi
Oliviero Troia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws