Van Aert Jumbo-Visma-kopman in Bretagne Classic, Bouwman maakt rentee Wielrennen
Wielrennen

Van Aert Jumbo-Visma-kopman in Bretagne Classic, Bouwman maakt rentee

Van Aert Jumbo-Visma-kopman in Bretagne Classic, Bouwman maakt rentee

Wout van Aert zal aankomende zondag de vooruitgeschoven pion zijn namens Jumbo-Visma in de Bretagne Classic. De Belg kan wel niet rekenen op schaduwkopman Christophe Laporte, die ten val kwam in de BEMER Cyclassics Hamburg.

De voertaal bij Jumbo-Visma zal alvast Nederlands zijn in Frankrijk, daar de selectie uit vijf Nederlanders en twee Belgen bestaat. Koen Bouwman is daarin de meest opvallende naam: de renner uit Ulft maakt zijn rentree in wedstrijdverband na een val en een knieontsteking,

Christophe Laporte is niet van de partij, in tegenstelling tot wat er op de voorlopige startlijst stond. De Fransman kwam met enkele ploeggenoten ten val in de BEMER Cyclassics Hamburg en liep daarbij enkele schaafwonden en blauwe plekken op. Mogelijk houdt Jumbo-Visma hem om die reden liever een weekendje aan de kant.

Van Aert werd in de Duitse wedstrijd tweede en zal in de 250 kilometer lange Bretagne Classic hopen op een plekje beter. Na deze eendagswedstrijd trekt de Belg naar Canada voor de GP Quebec en Montreal, alvorens hij zijn seizoen afsluit op het WK.

Selectie Jumbo-Visma Bretagne Classic 2022

Wout van Aert
David Dekker
Pascal Eenkhoorn
Koen Bouwman
Timo Roosen

Nathan Van Hooydonck
Lennard Hofstede


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws