Pogacar verwelkomt ook landgenoot Novak bij UAE: 'Droom om aan de zijde van Tadej te rijden' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar verwelkomt ook landgenoot Novak bij UAE: 'Droom om aan de zijde van Tadej te rijden'

Pogacar verwelkomt ook landgenoot Novak bij UAE: 'Droom om aan de zijde van Tadej te rijden'

Domen Novak is de volgende versterking van UAE Team Emirates. De 27-jarige Sloveen komt over van Bahrain Victorious en tekent een contract tot het einde van 2024.

Novak rijdt al sinds 2017 voor Bahrain, het jaar dat de ploeg werd opgestart. Hij werd toen opgevist bij het continentale Adria Mobil uit Slovenië. Bij Bahrain kende Novak zijn grootste succes in 2019, toen hij Sloveens kampioen op de weg werd. Hij reed in totaal vijf grote rondes, waarin hij eigenlijk altijd als knecht werd gebruikt.

In de Ronde van Slovenië van dit jaar ontpopte Novak zich echter opeens als kopman. Hij klom uitstekend en werd derde in het eindklassement. Het was de ronde waar UAE Team Emirates domineerde, met Tadej Pogacar als eindwinnaar en Rafal Majka als nummer twee. Novak had zich in de voorlaatste etappe van de Giro ook al laten zien, door in een zware bergetappe tweede te worden.

Droomtransfer voor Domen Novak

Het zal de interesse van UAE hebben gewekt. Novak hoefde in ieder geval niet lang na te denken toen de ploeg van zijn landgenoot Pogacar langskwam. 'Het was altijd een droom van mij om voor UAE Team Emirates te rijden, aan de zijde van een kampioen zoals Tadej. Die droom komt nu uit. Ik ben vereerd en dankbaar voor het vertrouwen dat de ploeg heeft in mij en heb zin om aan het avontuur te beginnen', zo vertelt hij in een persbericht.

Novak is alweer de derde versterking voor het team richting 2023. Eerder werden Tim Wellens en Felix Grosschartner al vastgelegd. Het toont volgens teambaas Mauro Gianetti aan wat de ambities zijn van UAE. 'Novak is een renner die de afgelopen jaren een goede progressie heeft geboekt en we denken dat hij kwaliteiten toe kan voegen aan onze ploeg, vooral in de bergen. Hij heeft al heel wat WorldTour-jaren in zijn rugtas en dus denken we dat hij ons heel wat te bieden heeft.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws