Pogacar voert Slovenië aan op WK in Australië, Roglic en Mohoric niet op tijd hersteld Wielrennen
Wielrennen

Pogacar voert Slovenië aan op WK in Australië, Roglic en Mohoric niet op tijd hersteld

Pogacar voert Slovenië aan op WK in Australië, Roglic en Mohoric niet op tijd hersteld

Tadej Pogacar is namens Slovenië gepresenteerd als kopman voor de wegrit op het wereldkampioenschap wielrennen in Australië. Grote afwezigen in de selectie zijn Primoz Roglic en Matej Mohoric, terwijl wel Jan Tratnik, Domen Novak, Jan Polanc, Jaka Primožič en David Per acte de présence zullen geven.

Pogacar zal in Wollongong een gooi gaan doen naar zijn eerste regenboogtrui en wordt daarbij ondersteund door vijf (in plaats van zeven) landgenoten. Met zijn zege in de GP Montréal toonde de tweevoudig winnaar van de Tour de France dat het met de huidige vorm wel snor zit. In de GP Québec, die twee dagen eerder verreden werd, eindigde hij op de 24e plek. Eerder liet Pogacar al weten ook de tijdrit te gaan betwisten.

Roglic moet het wereldkampioenschap echter aan zich voorbij laten gaan. De coureur van Team Jumbo-Visma reed een sterke Vuelta a España, maar moest de ronde op dag zeventien verlaten nadat hij hard ten val was gekomen. Hij is nog niet hersteld van zijn blessures en moet zodoende forfait geven. Ook Mohoric (ziek) en Luka Mezgec (geblesseerd) kunnen niet meedoen. Bij de vrouwen komen Eugenia Bujak, Urška Pintar, Špela Kern en Urška Žigart in actie.

Selectie Slovenië WK wielrennen 2022

Mannen
Tadej Pogacar (ook tijdrit)
Jan Tratnik
Domen Novak
Jan Polanc
Jaka Primožič
David Per

Vrouwen
Eugenia Bujak
Urška Pintar
Špela Kern
Urška Žigart

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news