Update | Zwitserse WK-selectie bekend: Lienhard en Pellaud verdienen laatste twee tickets Wielrennen
Wielrennen

Update | Zwitserse WK-selectie bekend: Lienhard en Pellaud verdienen laatste twee tickets

Update | Zwitserse WK-selectie bekend: Lienhard en Pellaud verdienen laatste twee tickets

(2 september 2022) De Zwitserse wielerbond heeft een groot deel van de selectie die dat land zal vertegenwoordigen op het WK wielrennen in Wollongong rond. Het Alpenland mikt voornamelijk op succes in de tijdrit, zo wordt er gemeld.

Op het EK in München werd het alvast een Zwitsers feestje: Reusser won daar goud bij de vrouwen, Bissegger (goud) en Küng (zilver) stonden bovenaan bij de mannen. Dat willen ze graag herhalen op het WK, waar de bond vanzelfsprekend de grootste kans op eremetaal ziet bij de ritten tegen de klok. Ook de Mixed Team Relay wordt daarbij genoemd.

Bissegger en Küng worden tijdens de wegrit bijgestaan door in ieder geval Silvan Dillier en Mauro Schmid, terwijl de laatste twee tickets nog verdeeld moeten worden. Reusser doet het met onder andere Elise Chabbey en Elena Hartmann, die ook de tijdrit zal rijden.

Update - 12 september 2022 (17.50 uur): Lienhard en Pellaud verdienen laatste twee plekken

Ook de laatste twee plekken van de Zwitserse selectie zijn inmiddels vergeven, zo maakt de wielerbond op haar website bekend. Deze zijn beland in handen van Fabian Lienhard (Groupama-FDJ) en Simon Pellaud (Trek-Segafredo), die Stefan Küng en Stefan Bissegger in Australië mogen gaan bijstaan in de jacht op de regenboogtrui.

Selectie Zwitserland WK wielrennen 2022

Mannen
Stefan Küng (ook tijdrit)
Stefan Bissegger (ook tijdrit)
Silvan Dillier
Mauro Schmid
Fabian Lienhard
Simon Pellaud

Vrouwen
Marlen Reusser (ook tijdrit)
Elena Hartmann (ook tijdrit)
Nicole Koller
Noemi Rüegg
Elise Chabbey

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws