Pogacar zelfkritisch na mislopen zes bonificatieseconden: 'Wilde via rechts, maar daar was geen ruimte' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar zelfkritisch na mislopen zes bonificatieseconden: 'Wilde via rechts, maar daar was geen ruimte'

Pogacar zelfkritisch na mislopen zes bonificatieseconden: 'Wilde via rechts, maar daar was geen ruimte'

In de vijfde etappe van Parijs-Nice wist Jumbo-Visma-pion Olav Kooij met machtige pedaalslagen naar de overwinning te sprinten. Bij de tussensprint zag Tadej Pogacar, leider in het algemeen klassement, het Groupama-FDJ-duo David Gaudu en Arnaud Démare een plannetje smeden. Zij snoepten de bonificatieseconden recht voor de neus van de Sloveen weg.

'Het was een leuke dag vandaag', stelt Pogacar in het flashinterview. 'Ik heb genoten van mijn eerste dag in de gele trui. Ook reden we eindelijk een dag in de zon en was er weinig stress. 'Er staan in totaal nog drie ritten op het programma in de 'Koers naar de Zon'. Deze ritten staan allemaal als heuvel- of bergrit aangemerkt. Op de vraag of hij alle beklimmingen die nog overwonnen moeten worden kent, antwoordt de tweevoudig winnaar van de Tour de France ontkennend. 'De laatste etappe ken ik wel heel goed. Het is bijna mijn vaste trainingsrondje. Maar de beklimmingen van de zesde en zevende etappe zijn mij onbekend. Het parcours werd te laat bekendgemaakt om nog te kunnen verkennen', stelt hij met een glimlach.

De slotrit van Parijs-Nice is voor Pogacar de meest interessante

Pogacar verwacht vooral dat er in de zesde etappe, de rit daags na de victorie van Kooij, het nodige gaat gebeuren. 'Het is een klassieke Parijs-Nice-rit. Ik verwacht dat er veel verrassingen plaatsvinden. De zevende rit is naar mijn mening de meest voorspelbare rit. Zoals ik al aangaf, is de slotrit voor mij persoonlijk de meest interessante.'

De 24-jarige Sloveen gaat ook in op de veelbesproken tussensprint, waarbij hij Gaudu en Démare er met de meeste seconden vandoor zag gaan. 'Voordat de klim begon, was de spanning al aan het toenemen. We zagen dat veel jongens er voor wilden gaan. Het zijn immers gratis seconden. Toen maakte ik een fout. Ik wilde namelijk via de rechterkant inhalen, maar daar was geen ruimte. Vandaag zijn het dus maar twee seconden geworden, maar dat is niet zo slecht', sluit hij af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws