Affini geniet van overwinning Kooij en behoudt hoop voor Vingegaard: 'Eerst deze zege vieren' Wielrennen
Wielrennen

Affini geniet van overwinning Kooij en behoudt hoop voor Vingegaard: 'Eerst deze zege vieren'

Affini geniet van overwinning Kooij en behoudt hoop voor Vingegaard: 'Eerst deze zege vieren'

Olav Kooij wist op machtige wijze de vijfde etappe van Parijs-Nice op zijn naam te schrijven. 'Het jachtluipaard van Numansdorp' werd in de ultieme slotfase op knappe wijze afgezet door Jumbo-Visma-hardrijder Edoardo Affini, die zelf nog als 23e finishte.

'Op het laatste klimmetje was het best stressvol koersen', analyseert de Italiaan na afloop van de etappe in het flashinterview. 'Op de top was iedereen aan het vechten om een goede positie. Dat ging best wel lang door. Zelf had ik een foutje gemaakt en zat ik iets te ver van achteren. Richting het einde wist ik met dank aan Tobias (Foss, red.) weer voorin te geraken. Met nog twee kilometer te gaan waren we als ploeg sterk vertegenwoordigd. Op een gegeven moment viel Swift aan en zei Olav tegen me dat ik volle bak naar hem toe moest rijden. Ik had dus wel een soort referentiepunt. Toen ik het gat gedicht had, bleef ik doorrijden om Olav zo goed mogelijk af te zetten.'

'Hij is nog jong, maar nu al een echte topsprinter', is Affini lovend over Kooij

Het spreekt Affini enorm aan om met de bijzonder getalenteerde Kooij in één ploeg te mogen fietsen. 'Hij is nog jong, maar nu al een echte topsprinter. Hij was dit jaar al erg vaak dichtbij een overwinning. Ook in de eerste twee etappes van deze koers scheelde het niet veel. Voor ons als ploeg is het natuurlijk geweldig om hem nu te zien winnen.'

In Parijs-Nice wedt Jumbo-Visma op twee paarden. Enerzijds was een sprintzege met Kooij het doel. Anderzijds was de overwinning in het eindklassement met Tourwinnaar Jonas Vingegaard een belangrijke ambitie van de Nederlandse formatie. Waar het eerstgenoemde doel al behaald is, lijkt het winnen van de gele trui iets moeilijker. Vingegaard staat, met nog drie ritten te gaan, op bijna één minuut achterstand van klassementsleider c.q. rivaal Tadej Pogacar. 'Alles kan nog. Er komen drie belangrijke dagen aan, maar we gaan vanavond wel van deze overwinning genieten', sluit de 26-jarige Affini af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws