Portugese ploeg wijst Tolhoek direct de deur na dopingnieuws: 'Zijn contract is onmiddelijk beëindigd' Wielrennen
Wielrennen

Portugese ploeg wijst Tolhoek direct de deur na dopingnieuws: 'Zijn contract is onmiddelijk beëindigd'

Portugese ploeg wijst Tolhoek direct de deur na dopingnieuws: 'Zijn contract is onmiddelijk beëindigd'

Antwan Tolhoek heeft op 27 november 2023 een positieve dopingtest afgeleverd, meldt de UCI woensdag. De Nederlandse wielrenner, sinds 1 januari in Portugese dienst, is door de mondiale wielerbond geschorst in afwachting op de resultaten van de B-staal. Hij krijgt de mogelijkheid om die aan te vragen, maar is door zijn ploeg inmiddels ook buiten de deur gezet.

De UCI stelde in het communiqué dat er op 27 november 2023 bij een buiten competitie-controle anabole androgene steroïden zijn aangetroffen bij Tolhoek. Volgens de regels van de UCI is Tolhoek nu voorlopig geschorst en krijgt hij het recht om een B-staal aan te vragen, al zitten hier mogelijk ook kosten aan verbonden.

Tolhoek koerst sinds 1 januari voor het Portugese continentale team Sabgal-Anicolor Cycling Team, waarvoor hij afgelopen zondag zijn debuut maakte in de Prova de Abertura. Daar werd hij negentiende. Komende week zou hij aantreden in de Figueira Champions Classic en vervolgens de Ronde van de Algarve rijden, maar die koersen gaan nu in ieder geval aan zijn neus voorbij na dit nieuws.

Portugese ploeg trekt handen van Tolhoek af

Voor zijn dienstverband bij de Portugezen reed hij voor Lidl-Trek (Trek-Segafredo), maar daar kende Tolhoek enkele lastige jaren. Nadat zijn contract bij de WorldTour-ploeg niet verlengd werd, stapte hij twee niveaus lager in bij Sabgal.

Die ploeg heeft haar handen direct van Tolhoek afgetrokken, zo deelt het naar aanleiding van het nieuws mee op social media. 'We willen duidelijk maken dat deze positieve test op 27 november is afgeleverd, toen hij nog niet voor ons reed. We hebben besloten het contract van Antwan onmiddelijk te beëindigen en alle functies binnen onze club op te zeggen. Wij hebben de test van Tolhoek ook nu pas te horen gekregen en waren hier nog niet van op de hoogte toen hij bij onze ploeg kwam.'

12 claps
7 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws