Portugezen denken het te weten: 'Pogacar start in seizoen in Portugal en werkt weeral druk (voor)jaar af' Wielrennen
Wielrennen

Portugezen denken het te weten: 'Pogacar start in seizoen in Portugal en werkt weeral druk (voor)jaar af'

Portugezen denken het te weten: 'Pogacar start in seizoen in Portugal en werkt weeral druk (voor)jaar af'

Het seizoen 2023 is nog maar net ten einde, maar rondom de jaarplanning van Tadej Pogacar voor 2024 is desondanks al een hele hoop te doen geweest. De Giro d'Italia stuurde de Sloveense topper al meerdere open invitaties, maar of dat genoeg is? Volgens de grote Portugese sportkrant A Bola valt het nog maar te bezien...

Dat medium weet wel te melden dat Pogacar zijn seizoen waarschijnlijk zal beginnen in Portugal, met de Clássica Figueira Champions en de Ronde van de Algarve begin februari. Afgelopen jaar koos de tweevoudig Tour de France-winnaar nog voor een Spaanse opener van zijn jaar, terwijl hij de jaren daarvoor vaak werd uitgespeeld in de UAE Tour.

A Bola stelt verder van een bron binnen UAE-Team Emirates te weten dat Pogacar voor een druk voorjaar kiest, mét Ronde van Vlaanderen. Verder zouden ook Parijs-Nice, Milaan-Sanremo, E3 Saxo Classic, Ronde van Vlaanderen en de Waalse klassiekers op het programma staan, alvorens hij via het Sloveens kampioenschap en de ronde van zijn eigen land naar de Tour de France trekt. De deur naar de Giro d'Italia is ook nog niet helemaal dicht volgens de krant.

Almeida voor Tourdebuut in 2024?

Met ook de Olympische Spelen, het WK en mogelijk het EK staat Pogacar in ieder geval weer voor een druk jaar, zoveel is duidelijk. Vandaar dat UAE-Team Emirates ook al enkele jaren werkt aan een sterke tweede lijn, met onder meer Joao Almeida. Die zou volgend jaar zijn debuut kunnen maken in de Tour de France, schrijft de media uit eigen land.

Almeida zou zijn jaar beginnen op Mallorca, alvorens hij Tirreno-Adriatico, Ronde van Catalonië en de Giro d'Italia kan rijden. Via de nationale kampioenschappen staat hij dan mogelijk voor zijn Tourdebuut, om vervolgens de Olympische Spelen en het WK aan te vatten als kopman van de Portugese ploeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws