Eerste signalen: Van der Poel, Van Aert en Pidcock starten mogelijk later dan ooit in de cross Veldrijden
Veldrijden

Eerste signalen: Van der Poel, Van Aert en Pidcock starten mogelijk later dan ooit in de cross

Eerste signalen: Van der Poel, Van Aert en Pidcock starten mogelijk later dan ooit in de cross

De kans is groot dat we Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock komende winter later dan ooit terugzien in het veldrijden. De drie grote namen uit de cross zijn volgens HLN voornemens om pas halverwege december mee te gaan doen. Momenteel genieten ze van een welverdiende vakantie.

Wereldkampioen Van der Poel en zijn vaste uitdager Van Aert maakten er de laatste jaren al steeds meer een trend van om in december te beginnen, maar Pidcock was er afgelopen cross-seizoen nog vrij vroeg bij in november. Dat zal richting 2024 normaliter anders zijn, daar de Brit van INEOS Grenadiers een bomvolle zomer heeft gepland.

Van Aert trekt half november richting Colombia om daar zijn liefde voor het gravelen verder te ontdekken. Zijn eerste cross? 'Niks concreets', schrijft HLN. Alle drie de heren zijn met hun ploegen en coaches nog volop in gesprek over wat te doen. 'Zoals het er nu naar uitziet zullen al zeker Van der Poel en Van Aert in verspreide slagorde ergens in december hun entree maken en moet de eerste grote onderlinge confrontatie niet worden verwacht voor halfweg die maand', zo klinkt het.

Van der Poel en Pidcock willen ook mountainbiken, Giro voor Van Aert?

Van der Poel en Pidcock lijken het WK in Tábor alvast te willen doen, in het geval van Van Aert is dat nog de grote vraag. Half december begint traditioneel een drukke periode in de cross, dus komen de heren in korte tijd genoeg aan hun trekken. Met dertien veldritten in 23 dagen is er genoeg te kiezen, al zullen de cross-sterren ze niet allemaal doen. Iedereen zit in december, omdat iedereen Van der Poel, Van Aert en/of Pidcock aan de start wil.

Dat het veldrijden in 2023/2024 voor 'de grote drie' extra in de schaduw komt te staan, komt door een uitdagend weg- en mountainbikeseizoen in 2024. Pidcock en Van der Poel hebben naast de klassiekers en de Tour de France ook de Olympische Spelen in Parijs omcirkeld, met ambities op de weg én de mtb. Van Aert wordt meer en meer richting de Giro d'Italia in mei gedrukt, met naast de Spelen mogelijk ook nog een Vuelta á España in de nazomer, aldus de Belgische media.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws