Powless toont zich ook in Parijs-Nice: 'Op de een of andere manier gezond gebleven in de winter' Wielrennen
Wielrennen

Powless toont zich ook in Parijs-Nice: 'Op de een of andere manier gezond gebleven in de winter'

Powless toont zich ook in Parijs-Nice: 'Op de een of andere manier gezond gebleven in de winter'

Neilson Powless is in de eerste twee maanden van 2023 één van de openbaringen. De Amerikaan van EF Education-EasyPost boekte al meerdere overwinningen, wat hij naar eigen zeggen te danken heeft aan goede winter.

Ook in de openingsrit van Parijs-Nice toonde hij zich van voren, wat hem de bollentrui opleverde. 'Het plan was om voor de ritzege te gaan. We hoopten dat er wat meer selectie zou volgen, maar jammer genoeg kon ik het niet volhouden tot de meet. Al bij al ben ik blij met deze rit, ik zie de trui als een mooie beloning', vertelde Powless na afloop.

'Dit is de eerste winter waarin ik fit ben gebleven, denk ik', antwoordt hij op de vraag hoe het komt dat hij zo goed in vorm is. 'Het is al een challenge om fit te blijven gedurende de kerstperiode, waarin je veel mensen ziet en veel aan het reizen bent. Op de een of andere manier ben ik dit jaar gezond gebleven.'

'Als ik de bolletjestrui kan winnen, is dat mooi meegenomen. Dat zou namelijk betekenen dat ik nog wat dingen zou laten dien', doet hij zijn planning voor het verdere verloop van Parijs-Nice uit de doeken. 'Verder zijn een ritzege en een goed algemeen klassement mijn doelen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws