Proefperiode Renshaw smaakt naar meer: Aussie verbindt zich voor 2024 aan Astana én Cavendish Wielrennen
Wielrennen

Proefperiode Renshaw smaakt naar meer: Aussie verbindt zich voor 2024 aan Astana én Cavendish

Proefperiode Renshaw smaakt naar meer: Aussie verbindt zich voor 2024 aan Astana én Cavendish

De Mark Cavendish-kern bij Astana Qazaqstan Team wordt alsmaar uitgebreid. Na lead-out Mørkøv en coach Vasilis Anastopoulos is nu ook ploegleider Mark Renshaw, die aan de basis van vele successen van Cavendish stond, aangesteld.

Mørkøv staat te boek als één van de betere lead-outs ter wereld, al heeft hij niet het beste jaar uit zijn loopbaan achter de rug. De 38-jarige Deen kijkt ernaar uit om de draad bij Astana Qazaqstan Team weer op te pakken. 'De ploeg maakt een geweldige ontwikkeling door en heb ik het gevoel dat ik op het juiste moment bij de ploeg kom.'

'Uiteraard ben ik blij om herenigd te worden met mijn voormalig ploeggenoot Mark Cavendish', stelt de man die bij Quick Step aan de basis stond van veel successen van Cav. 'We gaan samen overwinningen najagen bij de ploeg, maar ik focus mij ook op de Olympische Spelen. Daar wil ik goud behalen op de Madison en de ploeg zal mij daar ook in ondersteunen, waar ik ze zeer dankbaar voor ben. Al bij al hoop ik dat ik mijn ervaring kwijt kan bij Astana Qazaqstan Team', geeft de Deen tot slot mee.

Ook voormalige coach Cavendish en lead-out Renshaw komen Astana versterken

Daarnaast komt ook de Griek Vasilis Anastopoulos de staf van Astana Qazaqstan Team versterken. Hij stond bij Quick Step aan de basis van de opleving die niemand meer van Cavendish verwachtte en wordt nu Head of Performance bij Astana Qazaqstan Team. 'Het is één van de meest prestigieuze WorldTour-ploegen', stelt Anastopoulos. 'Toen Alexandr Vinokourov mij zijn visie van de toekomst presenteerde en me benaderde, heb ik geen moment getwijfeld. Ik kijk er enorm naar uit om met de ploeg te werken en samen resultaten na te jagen', aldus de coach.

Met Renshaw werd er in november nog een belangrijke pion aangekondigd. Hij werd tijdens de Tour de France van dit jaar ook al ingezet als sprintexpert. 'Na mijn rol daar wist ik dat ik meer wil betekenen voor de ploeg, door jonge talenten te helpen om overwinningen na te streven in de grootste wedstrijden ter wereld. We hebben grote doelen te vervullen en ik kan niet wachten om daarmee aan de slag te gaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws