Programma Bernal lijkt bekend: Starten in San Juan en via Parijs-Nice en Catalonië naar de Tour Wielrennen
Wielrennen

Programma Bernal lijkt bekend: Starten in San Juan en via Parijs-Nice en Catalonië naar de Tour

Programma Bernal lijkt bekend: Starten in San Juan en via Parijs-Nice en Catalonië naar de Tour

Egan Bernal heeft zijn programma voor 2023 grotendeels rond, zo claimt de Colombiaanse tak van Marca. De klimmer van INEOS Grenadiers begint zijn seizoen in januari in de Vuelta a San Juan en de Tour de France wordt het hoofddoel van het jaar.

Bernal raakte een jaar geleden zwaar gewond toen hij tijdens een training achterop een stilstaande bus knalde. De Colombiaan vocht voor z'n leven, maar zat in augustus van 2022 gewoon weer op de fiets in de Ronde van Denemarken. Hij reed in de Ronde van Duitsland en twee Italiaanse najaarskoersen, alvorens hij de blik richtte op 2023. In onze rubriek Gespot op Strava toonden we al aan dat Bernal in de winterperiode flink tekeer is gegaan.

Na de Vuelta a San Juan gaat de blik normaliter op het Colombiaans kampioenschap op de weg in Bucaramanga, op 5 februari. Daarna trekt hij naar Europa, om met zijn INEOS-ploegmaats het seizoen echt te gaan voorbereiden. Daarbij staan Parijs-Nice (vanaf 5 maart) en de Ronde van Catalonië (vanaf 20 maart) op de rol. Ook de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Romandië worden genoemd als opties, maar die zijn niet bevestigd.

Bernal moet nog kiezen tussen Vuelta of Italiaans najaar

Gedurende de Giro zal Bernal met de beoogde Tourploeg trainen in Spanje of Frankrijk, alvorens hij in juni de Ronde van Zwitserland of het Critérium du Dauphiné zal bedwingen. Het is allemaal in dienst van de Tour de France, waar Bernal op 1 juli in het Baskenland in optimale conditie hoopt te vertrekken. De wielerwereld droomt daar al van een battle tussen Bernal, Tadej Pogacar en titelverdediger Jonas Vingegaard. Na de Tour kiest Bernal of voor de Vuelta a España, of hij doet het rustiger aan en wil nog een keer pieken in het Italiaanse najaar.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws