Vos keert na ruim een maand terug in het veld, ook Van der Poel van de partij in Zonhoven Veldrijden
Veldrijden

Vos keert na ruim een maand terug in het veld, ook Van der Poel van de partij in Zonhoven

Vos keert na ruim een maand terug in het veld, ook Van der Poel van de partij in Zonhoven

Marianne Vos keert op donderdag 5 januari terug in het veld. Ze hervat de competitie dan in de X2O-cross van Koksijde. De wereldkampioene reed (en won) haar laatste cross op 26 november in Kortrijk, alvorens ze een hoogtestage inplande. Na ruim een maand gaat ze er weer aan beginnen in het Belgische Koksijde. Bovendien gaat de Nederlandse van start in de Wereldbekerwedstrijd van Zonhoven op zondag 8 januari.

Bondscoach Gerben de Knegt heeft in de Wereldbeker Zonhoven de beschikking over een complete en overvolle selectie. Bij de mannen zijn uithangborden Mathieu van der Poel en Lars van der Haar van de partij en bij de vrouwen doen naast Vos ook grote namen als Fem van Empel, Puck Pieterse en Shirin van Anrooij mee.

Dat is niet zo gek, als we De Knegt horen praten over de komende weken. De coach benadrukt in een persbericht van de KNWU dat Zonhoven, het NK op 15 januari en de andere crossen uit deze periode een belangrijke graadmeter zullen zijn voor een eventuele WK-selectie. Vooral bij de dames is de concurrentiestrijd moordend.

De Knegt: 'Bij de junioren en junior-vrouwen wordt die selectie langzaam maar zeker wel steeds duidelijker, maar bij bijvoorbeeld de elite-vrouwen kunnen de komende weekenden toch doorslaggevend worden waar het gaat om al dan niet geselecteerd te worden voor Hoogerheide. Dat WK zit er stilaan wel aan te komen, dus ik ga met steeds meer interesse kijken naar de vorm en de uitslagen van onze sporters', zo waarschuwt hij.

Selectie Nederland Wereldbeker Hoogerheide

Mannen:

1. Lars van der Haar

2. Pim Ronhaar

3. Ryan Kamp

4. Mees Hendrikx

5. Mathieu van der Poel

6. Corne van Kessel

7. Joris Nieuwenhuis

8. Stan Godrie

9. David van der Poel

Vrouwen

1. Fem van Empel

2. Puck Pieterse

3. Lucinda Brand

4. Denise Betsema

5. Ceylin del Carmen Alvarado

6. Shirin van Anrooij

7. Inge van der Heijden

8. Manon Bakker

9. Annemarie Worst

10. Aniek van Alphen

11. Marianne Vos

12. Yara Kastelijn

13. Leonie Bentveld

14. Iris Offerein


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws