Pure pech voor BORA-hansgrohe in Parijs-Nice: 'In 30 jaar wielrennen nog nooit meegemaakt' Wielrennen
Wielrennen

Pure pech voor BORA-hansgrohe in Parijs-Nice: 'In 30 jaar wielrennen nog nooit meegemaakt'

Pure pech voor BORA-hansgrohe in Parijs-Nice: 'In 30 jaar wielrennen nog nooit meegemaakt'

Na eindzeges in 2020 en 2021 zag BORA-hansgrohe dit jaar de andere kant van de medaille in Parijs-Nice. Geen enkele coureur van de Duitse ploeg finishte in de Koers naar de Zon, toch wel een unicum.

Op de laatste dag viel kopman Aleksandr Vlasov, de laatste overgebleven renner, nog letterlijk en figuurlijk weg. 'Het was zaterdag al niet makkelijk, maar mijn opgave na de val stelde me wel heel erg teleur. Desondanks probeer ik me vast te houden aan de positieve dingen van deze week en richt ik mij op een snel herstel. De komende dagen staan in het teken van herstellen en daarna ga ik naar de Sierra Nevada voor een hoogtestage.'

BORA-hansgrohe: 'Begonnen en geëindigd met pech'

Ploegleider Torsten Schmidt was verbijsterd over de pech die zijn ploeg deze week trof. 'Wat een week! In 30 jaar wielrennen heb ik nog nooit een race meegemaakt met zoveel pech.' BORA-hansgrohe verloor Felix Großschartner al op dag één met een sleutelbeenbreuk, terwijl de Duitsers Maximilian Schachmann en Nils Politt wegvielen met ziekte. Op de slotdag finishten naast Vlasov ook Sam Bennett en zijn lead-out-mannen Danny van Poppel en Ryan Mullen niet.

'De race begon al met wat pech en meerdere problemen, maar is ook nog eens geëindigd met nog meer pech', zegt Schmidt daarover via de kanalen van BORA-hansgrohe. 'De val en opgave van Aleksandr zijn tekenend voor deze zware week. Met het oog op de komende wedstrijden hebben we Bennett, Van Poppel en Mullen uit de wedstrijd gehaald op deze regenachtige, winderige en koude slotdag.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws