Quick Step-surprise Schmid blikt terug op duwen en trekken met Bouwman in Giro: 'Was flink geïrriteerd' Wielrennen
Wielrennen

Quick Step-surprise Schmid blikt terug op duwen en trekken met Bouwman in Giro: 'Was flink geïrriteerd'

Quick Step-surprise Schmid blikt terug op duwen en trekken met Bouwman in Giro: 'Was flink geïrriteerd'

Mauro Schmid kwam eind 2021 als een nog wat grijze muis binnen bij Quick Step. De inmiddels 23-jarige Zwitser werd opgepikt bij het failliete Qhubeke-project en kreeg in 2022 meteen meerdere kansen bij The Wolfpack. Die greep Schmid met beide handen aan.

Schmid begon het jaar met een tiende plaats in de Ronde van Oman, hij won een rit in de Coppi e Bartali en in de Giro d'Italia maakte hij vervolgens indruk in de tijdritten en vanuit de vlucht. Na de Giro won hij prompt de Baloise Belgium Tour en in de Ronde van Denemarken volgde nog een zesde plaats. Ook in het najaar was Schmid op de afspraak, met een zesde plaats in de GP Montréal en lang uitzicht op een podiumplaats namens Zwitserland op het WK in Australië.

'Supertevreden. Ik heb al mijn doelen bereikt en heb eigenlijk het hele jaar heel constant gepresteerd', zegt de allrounder met gevoel voor understatement, als hij door Radsport wordt gevraagd naar zijn tweede profjaar. De negentiende etappe in de Giro was voor hem misschien nog wel het moeilijkste moment. Daarin werd Schmid in een sprintje heuvelop geklopt door Koen Bouwman voor ritwinst. Schmid was na afloop boos en zei dat hij werd weg geduwd. 'Dat was een bittere dag. Ik was flink geïrriteerd, omdat ik ervan overtuigd was dat ik de sterkste uit de groep was.'

Schmid hoopt op meer grote wedstrijden in 2023

Toch overheerst de tevredenheid bij Schmid, die na zijn Giro-etappezege uit 2021 toch maar mooi twee zeges bijschreef in 2022. Richting het komende jaar mogen we wel iets van hem verwachten. Hij reed in 2021 en 2022 de Giro, maar was bijvoorbeeld nog nooit te zien in de echt grote klimklassiekers en de Tour of Vuelta. 'Ik wil weer een stap maken voor mezelf, maar zou ook graag een grote overwinning met de ploeg vieren. Ik hoop meer grote wedstrijden te rijden en verwacht wel een mooi programma. Daarin zal ik mijn kansen wel krijgen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws