Schmid furieus over sprint Bouwman: 'Hij wist dat hij langzamer was en duwde mij weg' Wielrennen
Wielrennen

Schmid furieus over sprint Bouwman: 'Hij wist dat hij langzamer was en duwde mij weg'

Schmid furieus over sprint Bouwman: 'Hij wist dat hij langzamer was en duwde mij weg'

Mauro Schmid wist de negentiende etappe van de Giro d’Italia niet te winnen. De Zwitser van Quick Step zat mee in de ontsnapping, maar verloor in de sprint van Koen Bouwman. Na afloop was Schmid furieus, omdat hij vond dat Bouwman oneerlijk handelde in de sprint.

Schmid zat samen met Bouwman in de ontsnapping. In de finale geraakten de twee uiteindelijk met drie andere renners voorop, waarna een sprint op de slotklim de beslissing moest brengen. Vlak voor de finish lag echter een scherpe bocht, die beslissend kon zijn. Dat bleek uiteindelijk ook. Schmid begon de sprint als eerste, maar werd voor het ingaan van de bocht overvleugeld door Bouwman, die de bocht bijna uitvloog, maar zich recht wist te houden. De rest was daarna echter wel kansloos voor de winst.

Schmid is na afloop dan ook boos. ‘Naar mijn mening was het geen eerlijke sprint, dat was wel duidelijk. Bij het ingaan van de bocht zat mijn stuur nog voor hem. En hij viel bijna in de bocht. Hij weet dat hij langzamer is in de sprint en duwde mij dus weg. Als je de laatste honderd meter ziet, zie je dat ik er niks aan kan doen’, vertelt een gedesillusioneerde Schmid aan Discovery+.

Toch is de Zwitser niet uitgesproken over een mogelijke diskwalificatie van Bouwman. ‘Ik weet het niet zeker, in mijn optiek ging het er echter niet eerlijk aan toe.’ De tweede plaats is een stevige teleurstelling. ‘Met de tweede plek ben je eerste verliezer, dus daar ben ik niet blij mee. Ik denk dat ik de benen had om te winnen, dus ik ben uiteraard teleurgesteld. Ik wil de ploeg bedanken. Vooral Davide Ballerini, hij heeft zo hard voor mij gewerkt in de eerste honderd kilometer. Hij maakte het mogelijk om zo’n grote voorsprong te pakken.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws