Arkéa-Samsic verrast en levert verkregen Giro-ticket mogelijk in: 'Ingewikkelde keuze' Wielrennen
Wielrennen

Arkéa-Samsic verrast en levert verkregen Giro-ticket mogelijk in: 'Ingewikkelde keuze'

Arkéa-Samsic verrast en levert verkregen Giro-ticket mogelijk in: 'Ingewikkelde keuze'

Opvallend nieuws uit Frankrijk: Arkéa-Samsic denkt er namelijk serieus over na om het gratis verkregen ticket voor de Giro d'Italia te weigeren. De Franse wielerploeg mag in 2022 in principe deelnemen aan alle grote wielerkoersen, waaronder de drie grote rondes. Nairo Quintana zien we echter mogelijk niet terug in Italië.

Arkéa-Samsic had een beetje geluk na 2021. Qhubeka NextHash viel om in de WorldTour, waardoor er een plekje vrijkwam. Alpecin-Fenix kreeg als winnaar van UCI Europe Tour al automatisch een ticket voor alle grote wielerwedstrijden in 2022 en de UCI besloot om Arkéa-Samsic als vervanger van Qhubeka NextHash dezelfde rechten te geven. De Fransen werden in 2021 tweede in de Europe Tour. Goed nieuws voor het team, dat al jaren alleen een voet tussen de deur krijgt bij de Tour de France, als het gaat om wildcards.

Arkéa-Samsic in hevige strijd om WorldTour-licentie

Ouest France meldt echter dat Arkéa-Samsic serieus overweegt om het Giro-ticket voor 2022 gratis weg te geven. De reden is dat de ploeg punten nodig heeft voor de UCI Team Ranking, om in 2023 toe te treden tot de WorldTour. Alleen de beste achttien ploegen over de jaren 2020, 2021 en 2022 krijgen voor de jaren 2023, 2024 en 2025 een WorldTour-licentie. Er dingen zo'n 21 á 22 ploegen mee om een plekje bij die eerste achttien.

Arkéa-Samsic acht de kans groter dat er veel punten worden gescoord in wat kleinere koersen, dan in een grote ronde als de Giro. Ploegbaas Emmanuel Hubert zou in december al uitgesproken hebben dat de Giro op de schopstoel zat. 'Onze diepste wens is om in 2023 toe te treden tot de WorldTour. Het wordt een ingewikkelde keuze om te maken en er zullen ongetwijfeld frustraties zijn. Je ontneemt jezelf niet zomaar één van de mooiste wedstrijden ter wereld.' Arkéa-Samsic zou naar verluidt wel deelnemen aan de Tour en de Vuelta a España.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws