Quintana is nu al in vorm richting rentree bij Movistar: 'Toen anderen de Giro deden, was ik in Colombia' Wielrennen
Wielrennen

Quintana is nu al in vorm richting rentree bij Movistar: 'Toen anderen de Giro deden, was ik in Colombia'

Quintana is nu al in vorm richting rentree bij Movistar: 'Toen anderen de Giro deden, was ik in Colombia'

Nairo Quintana heeft naar eigen zeggen weinig aan vorm verloren in het jaar dat hij niet koerste. De 33-jarige Colombiaan keert in 2024 terug in de WorldTour namens Movistar, nadat hij wegens een positieve test op Tramadol in de Tour de France van 2022 meer dan een jaar geen ploeg had. Hoe zijn de benen nu?

Quintana reed zondag mee in zijn eigen Gran Fondo in Colombia en werd vooraf en na afloop opgevangen door aanwezige journalisten. 'We moeten geduld hebben, want ik heb een tijd niet gekoerst. Toen anderen de Giro d'Italia deden, was ik in Colombia. Sommige mensen vertelden me dat ik gek was en dat ik moest stoppen met fietsen', tekent Cyclingnews op.

Dat deed Quintana niet. Nadat hij in de Tour van 2022 voor het laatst in actie kwam voor Arkéa-Samsic, gingen beide partijen uit elkaar en trainde de klimmer maandenlang alleen, in de hoop dat er nog een team zou komen. Officieel geschorst was Quintana namelijk niet, al werden zijn resultaten uit de betreffende Tour (zesde in het eindklassement) wel geschrapt.

Quintana is gewoon goed in vorm

Er kwam geen ploeg en dus heeft Quintana straks in 2024 bijna anderhalf jaar bijna niet gekoerst. Alleen op het WK van 2022 (66e) en het Colombiaans kampioenschap van 2023 (derde) zagen we hem nog in de uitslag. 'Ondanks alles ben ik in vorm. Mijn nummers in trainingen zijn gelijk aan die van toen ik nog deelnam aan grote evenementen. Daar maak ik me dus geen zorgen om, maar het is altijd anders om te koersen. Ik zal door moeten trainen en goede benen moeten hebben.'

Volgens de eerste geruchten gaat Quintana in 2024 in ieder geval de Giro d'Italia rijden voor Movistar. Wanneer hij zijn officiële rentree in de koers maakt, is nog niet duidelijk. De kleine klimmer heeft al indrukwekkende dingen op zijn palmares staan. Zo won hij 51 wedstrijden, waaronder het eindklassement in de Giro d'Italia (2014) en Vuelta a España (2016). Ook won hij grote wedstrijden als de Tirreno-Adriatico en de Ronde van het Baskenland. In de Giro van 2017 werd hij nog eens tweede, een plek die hij in de Tour twee keer behaalde, in 2013 en 2015.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws