Quintana keert na jaar met 'dagen zonder slaap en van vele opofferingen' terug op oude nest Wielrennen
Wielrennen

Quintana keert na jaar met 'dagen zonder slaap en van vele opofferingen' terug op oude nest

Quintana keert na jaar met 'dagen zonder slaap en van vele opofferingen' terug op oude nest

Het lijkt er sterk op dat Nairo Quintana vanaf komend jaar weer in de WorldTour te bewonderen is. De Colombiaanse klimmer keert terug bij Movistar, waar hij zijn loopbaan als professioneel wielrenner ook begon.

Quintana zat het afgelopen jaar zonder ploeg, nadat hij door zijn vorige formatie Arkéa Samsic op non-actief werd gezet. In de Tour de France van 2022 testte hij positief op het slaapmiddel tramadol, waarna Arkéa Samsic besloot om de kopman niet op te stellen in de Vuelta a Espana en uiteindelijk ook de deur te wijzen, ondanks een net daarvoor geregelde contractverlenging.

De zoektocht naar een nieuwe ploeg werd bemoeilijkt door het feit dat de grote organisaties niet echt stonden te springen om de terugkeer van Quintana in het peloton, daar hij eerder ook al verwikkeld raakte in een vermeende dopingjacht. Ploegen die interesse toonden, kregen te horen dat de renner uit Colombia bijvoorbeeld niet welkom zou zijn in de grote rondes.

Unzué verklaart interesse voor Quintana

Na meer dan één jaar schiet dan toch een team in actie. Movistar, waarvoor hij in 2014 de Giro en in 2016 de Vuelta won, lijkt Quintana binnen te hengelen. 'Nairo is pas 33 jaar oud en hij is in vorm. Dat weet ik, want hij is nooit gestopt met trainen in Andorra. Daar heeft hij ook een goede band met onze kopman Enric Mas', legt ploegbaas Eusebio Unzué uit.

Quintana is uiteraard maar wat trots op zijn transfer. 'Ik ben enorm blij dat ik na een moeilijk jaar terug naar mijn thuis kan keren. Ik heb dagen zonder slaap gekend, vele dagen opgeofferd en toch maar gaan fietsen, maar het was het allemaal waard', blikt hij terug. 'Deze kans ga ik niet verspillen. Ik ken de waarden van het team en de sport en ga er alles aan doen om resultaten te behalen voor Movistar. Ik wil hen ontzettend bedanken voor deze geweldige kans, waar ik zo lang op heb moeten wachten.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news