De Giro hoopt en bidt: Wie staan er aan de start in mei? 'Quintana en Yates zijn erbij' Wielrennen
Wielrennen

De Giro hoopt en bidt: Wie staan er aan de start in mei? 'Quintana en Yates zijn erbij'

De Giro hoopt en bidt: Wie staan er aan de start in mei? 'Quintana en Yates zijn erbij'

De Tour de France zal komend jaar sterk bezet zijn. Jonas Vingegaard zal als titelverdediger zijn derde gele trui op rij willen pakken. Remco Evenepoel zal eveneens starten en zijn debuut maken in Florence. Ook Primoz Roglic is erbij en droomt van een eerste eindzege, welke zijn palmares compleet zou maken. En Tadej Pogacar zal waarschijnlijk ook weer de jacht op Tourwinst openen. Wat rest er dan voor de Giro d'Italia, de grote ronde die in mei start? 'In ieder geval Geraint Thomas, Nairo Quintana en Simon Yates zijn erbij', zo meldt La Gazzetta dello Sport.

De roze krant loopt vooruit op de mogelijke deelnemers aan de Giro. Daarbij kijken ze ook naar de grote 'monsters' van het peloton: Pogacar en Evenepoel. Van beide renners is duidelijk dat ze nadenken over een dubbel Giro-Tour. 'Zij gooien de deur nog niet dicht. Voor Pogacar kan het een nieuwe uitdaging zijn en nadien kan hij bij eventueel Girosucces met minder druk aan de Tourstart verschijnen. Evenepoel heeft nog een rekening openstaan in de Giro', zo doelt de Italiaanse krant op de gedwongen opgave na corona van Evenepoel afgelopen editie.

Wraak voor Thomas, een terugkeer van Yates en Quintana in Italië? 

Daarnaast wordt de terugkeer van Geraint Thomas als realistisch geacht. De Welshman won op een haar na de Giro afgelopen mei en zou met het parcours, dat minder zwaar oogt dan de laatste jaren en twee tijdritten kent. Thomas zou nog eens een poging wagen. Daarnaast loopt de krant alvast vooruit op de komst van twee klimmers die de Giro in het verleden kleurden: Nairo Quintana en Simon Yates. Quintana werd onlangs vastgelegd door zijn oude werkgever Movistar. Namens de Spaanse ploeg won hij de Giro in 2014 en werd hij tweede achter Tom Dumoulin in 2017.

Simon Yates koestert een haat-liefdeverhouding met de Italiaanse ronde. Zo werd hij eens derde in 2021 en won hij vijf ritten in de Giro. De meest beklijvende deelname van de Brit is echter die in de editie van 2018. Hierin ging hij fier aan de leiding, haast onaantastbaar. Tot hij in de rit naar Bardonecchia op liefst 38 minuten (!) werd gereden en zijn roze trui in moest leveren. Genoeg redenen voor bovenstaande mannen om terug te keren in de Giro dus!

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news