Nibali is record op monsterklim van 86 (!) kilometer eindelijk kwijt (maar niet aan favoriet Simon Yates) Wielrennen
Wielrennen

Nibali is record op monsterklim van 86 (!) kilometer eindelijk kwijt (maar niet aan favoriet Simon Yates)

Nibali is record op monsterklim van 86 (!) kilometer eindelijk kwijt (maar niet aan favoriet Simon Yates)

Het klimrecord van Vincenzo Nibali op de Taiwan KOM is eindelijk uit de boeken. De Italiaan deed in 2017 mee aan de Taiwan KOM Challenge, waarin een col van 3.275 meter vanaf zeeniveau wordt beklommen. Dat is goed voor 86 kilometer klimmen! In de editie van 2023 sneuvelde het record van Nibali dan toch.

De 'Haai van Messina' reed in 2017 in drie uur, negentien minuten en 54 seconden naar boven. De Australiër Benjamin Dyball deed dat in de Nederlandse nacht van donderdag op vrijdag in drie uur, zestien minuten en negen seconden. Dik drie minuten sneller dus, zo was het verdict.

Dyball is een 34-jarige renner, die in 2023 actief is voor het Japanse Victoire Hiroshima. Alleen in 2017 reed hij als stagiair van Delko Marseille Provence KTM een paar maanden op procontinentaal niveau, verder was hij de afgelopen jaren louter actief op nog een niveautje lager. Een verrassende prestatie dus in Taiwan, zonder twijfel.

Jesus David Peña van Jayco-AlUla werd tweede in de Taiwan KOM Challenge. Hij was uiteindelijk 36 seconden trager dan Nibali in 2017. Grote favoriet voor een nieuw klimrecord was op voorhand Peña's ploegmaat Simon Yates, maar de Brit kwam niet bij de eersten boven. 'Het was moeilijk na een vakantie, maar ik heb genoten', zegt hij in een korte reactie via de officiële kanalen van Jayco-AlUla.

3 claps
3 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws