MPCC roept op om Quintana geen contract te geven, Colombiaan blijft hopen op Europese ploeg Wielrennen
Wielrennen

MPCC roept op om Quintana geen contract te geven, Colombiaan blijft hopen op Europese ploeg

MPCC roept op om Quintana geen contract te geven, Colombiaan blijft hopen op Europese ploeg

In zijn zoektocht naar een nieuwe ploeg wordt het Nairo Quintana niet makkelijk gemaakt. De Colombiaanse klimmer vertrok na het afgelopen seizoen bij Arkéa-Samsic. Officieel omdat hij toe was aan iets nieuws, officieus omdat hij in de Tour de France positief testte op het gebruik van Tramadol en daarom uit de Touruitslag werd geschrapt. Enkele maanden later heeft Quintana nog steeds geen team.

Heel even werd er in Colombia gerept over een vroegtijdig einde van zijn carrière, maar dat drukte Quintana in een officiële persconferentie reeds de kop in. Hij wil door, hij wil vechten tegen een in zijn ogen onterechte beslissing van de UCI om hem als zondebok te zien. Toch zijn ploegen niet zo happig om hem te contracteren. Waar landgenoot Miguel Ángel López (die in verband werd gebracht met een dopingonderzoek en werd ontslagen bij Astana) in het continentale Medellin al een ploeg vond, is Quintana veeleisend en hoopt hij nog steeds op een formatie in Europa.

MPCC vindt dat Quintana 'veroordeeld' is

En daar komt de MPCC in de wedstrijd. De 'Mouvement Pour un Cyclisme Crédible' is een onafhankelijke organisatie die staat voor de strijd tegen doping in de wielersport. Veel Europese wielerploegen zijn erbij aangesloten en ook als individuele renner kun je je aanmelden. De MPCC mengde zich recent in de case van Quintana, door te stellen dat ploegen er goed aan doen om de klimmer niet te contracteren. 'We moeten de verantwoordelijkheden niet omdraaien. Nairo Quintana heeft de internationale normen niet gerespecteerd en om die reden is hij veroordeeld door de UCI en na zijn beroep ook door het CAS', zo zei MPCC-voorzitter Roger Legeay.

Niet heel ontoevallig haakten veel (Franse) wielerteams af en bij enkele andere wielerploegen was er simpelweg geen plek of budget meer. El Tiempo schrijft dat Quintana desondanks strijdvaardig blijft en blijft hopen op een team in Europa. Volgens hem wordt hij veel te zwaar gestraft voor een middel dat officieel niet eens op de dopinglijst staat. Tramadol is in competitie wel verboden, al hangt de UCI er geen dopingschorsing aan. Om die reden werd Quintana alleen uit de Touruitslag geschrapt. Een bittere pil voor de Colombiaan, die knap zesde werd in de laatste Ronde van Frankrijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws