Update | Evenepoel bevestigt debuut in regenboogtrui: 'Ook omdat het laatste race Keisse wordt' Wielrennen
Wielrennen

Update | Evenepoel bevestigt debuut in regenboogtrui: 'Ook omdat het laatste race Keisse wordt'

Update | Evenepoel bevestigt debuut in regenboogtrui: 'Ook omdat het laatste race Keisse wordt'

Remco Evenepoel zou na het WK in Australië een punt achter zijn jaar zetten, maar is daar vrij snel na zijn wereldtitel op teruggekomen. De Belg laat zijn regenboogtrui op 4 oktober zien in Binche-Chimay-Binche, ook wel de Memorial Frank Vandenbroucke genoemd.

De Belg keert deze week terug op eigen bodem, waarna hij zondag gehuldigd zal worden in Brussel. Eigenlijk zou hij volgend jaar pas weer in koers zijn met zijn nieuwe tricot, maar in overleg met Quick Step-Alpha Vinyl is er nu toch besloten om dit seizoen nog eens te koersen. Binche mag op 4 oktober dus rekenen op de komst van de ster.

Update onder de tweet!

Update - 30 september 2022 (13.15 uur): Evenepoel kan niet wachten op debuut in regenboogtrui

Remco Evenepoel heeft heel veel zin om op 4 oktober zijn regenboogtrui te tonen aan het grote publiek in Binche-Chimay-Binche. In de Belgische eendagskoers rijdt de Belg zijn laatste race van 2022. 'Ik kijk er heel erg naar uit, ook omdat het de laatste race wordt van Iljo Keisse, die een enorme invloed heeft gehad op mijn carrière. Hij is mijn gids geweest toen ik prof wordt en ik ga hem heel erg missen. Gelukkig koersen we nog één keer samen', aldus Evenepoel in een persbericht. Naast Evenepoel en Keisse komt Quick Step-Alpha Vinyl aan de start met Florian Sénéchal, Stijn Steels, Zdenek Stybar, Martin Svrcek en Stan Van Tricht.

In gesprek met Sporza blikte Evenepoel nog iets meer vooruit op zijn eerste koers als wereldkampioen. 'Ik zou niet graag van bij de start moeten lossen de eerste keer in de regenboogtrui, als ik al een week niet op de fiets heb gezeten. Dus daarom rijd ik onderhoudend', zo zegt hij. Ook staat hij even stil bij komende zondag - 2 oktober - als Evenepoel in Dilbeek en Brussel gehuldigd wordt voor al zijn prestaties dit seizoen. 'Ik kijk er enorm naar uit, zowel naar het ereburgerschap, als naar het feestje op de Grote Markt.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws