'Red Bull wordt al vanaf Tour de France naam- en shirtsponsor van BORA-hansgrohe' Wielrennen
Wielrennen

'Red Bull wordt al vanaf Tour de France naam- en shirtsponsor van BORA-hansgrohe'

'Red Bull wordt al vanaf Tour de France naam- en shirtsponsor van BORA-hansgrohe'

De kans bestaat dat Red Bull al vanaf de Tour de France op de truitjes en in de naam van BORA-hansgrohe zal te zien zijn. Dat melden verschillende wielermedia vrijdagochtend.

De energiedrank kocht zich eind vorig jaar in bij de Duitse WorldTour-formatie en werd meteen meerderheidsaandeelhouder bij RD pro cycling GmbH & Co KG en RD Beteiligungs GmbH, het bedrijf van teammanager Ralph Denk. De Oostenrijkse mededingsautoriteiten staken geen stokje voor de deal, waardoor alles volgens plan bleef doorgaan.

Het merk Red Bull zal dus niet alleen te zien zijn op de geel-groene truitjes van Primoz Roglic en co, maar zal ook als titelsponsor fungeren. Volgens de UCI-regels mag een ploeg namelijk drie titelsponsors hebben en Bora en Hansgrohe zijn volgens CyclingNews akkoord gegaan om Red Bull als titelsponsor te accepteren. Dat dit uitgerekend plaatsvindt voor de Tour de France, is geen toevalstreffer. La Grande Boucle is namelijk de belangrijkste wedstrijd van het seizoen en het Oostenrijkse bedrijf wil als sponsor natuurlijk maximale zichtbaarheid bereiken om verder te bouwen aan een superploeg.

'Klerenfabrikant Sportful kiest voor rode kleuren'

Maar hoe zouden de truitjes en de Specialized-fietsen er dan uit zien? Wel, volgens de Amerikaanse wielerwebsite zou de Italiaanse kledijfabrikant Sportful al druk in de weer zijn met het ontwerpen van rode tweewielers en truitjes.

Red Bull is al langere tijd actief in de wielersport. Zo organiseerde het jarenlang de Wereldbekers mountainbike, terwijl het momenteel ook personele sponsor is van onder meer Wout van Aert en Tom Pidcock. Beide renners rijden met een helm van RedBull, dat we in Nederland natuurlijk ook vooral kennen als prominente sponsor van het team van Formule 1-coureur Max Verstappen. Daarnaast is het nog als geldschieter actief in tal van (extreme) sporten over de hele wereld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws