Remco Evenepoel naar INEOS Grenadiers? 'Als ze willen proberen: I wish them good luck', aldus Lefevere Wielrennen
Wielrennen

Remco Evenepoel naar INEOS Grenadiers? 'Als ze willen proberen: I wish them good luck', aldus Lefevere

Remco Evenepoel naar INEOS Grenadiers? 'Als ze willen proberen: I wish them good luck', aldus Lefevere

'Alle makelaars trekken aan mijn mouw', liet Soudal Quick-Step-ploegbaas Patrick Lefevere recentelijk optekenen omtrent (de klimploeg van) zijn goudhaantje Remco Evenepoel. In een nieuw interview met de Belgische dagkrant Het Nieuwsblad laat Lefevere weten hoe hij zou handelen wanneer INEOS Grenadiers, de ploeg die naar verluidt bijzonder veel interesse in de wereldkampioen zou hebben, hem benaderd met een riant bod.

'Met Pieter Serry heb ik een mondelinge overeenkomst', stelt Lefevere als het gaat om de verlenging van een aantal contracten van mannen die de Belgische formatie nu al als broodheer kennen. 'Louis Vervaeke zijn nieuwe contract zat in mijn valies, maar nadat hij is uitgevallen heb ik hem daar niet meer mee lastiggevallen. In principe is Ilan Van Wilder ook in orde, maar zijn manager wil er een paar extra paragrafen in. Garanties dat hij af en toe zijn eigen kans mag gaan', aldus de markante figuur, die daarbij bevestigt wat Van Wilder omtrent zijn eigen kansen vertelde in een interview met HLN.

In de wielerwereld gaat al lange tijde het gerucht rond dat INEOS Grenadiers, de ploeg die momenteel wereldtoppers als Geraint Thomas, Egan Bernal, Thymen Arensman en Tao Geoghegan Hart in de gelederen heeft, diepgaande interesse zou hebben om Evenepoel over te nemen. 'Wordt dat verteld in de Giro? Tja, over de koers valt voorlopig niet veel te zeggen', luidt de ietwat cynische reactie van Lefevere daarop.

Wanneer Lefevere gevraagd wordt wat hij zou doen als de Britse ploeg met een 'offer you can't refuse' op de proppen komt, antwoordt hij stellig. 'Dat moet ik handelen als correcte zakenman en vragen hoe mijn sponsors en eigenaar Zdenek Bakala daartegenover staan. Maar we moeten niet praten over Remco als een sportwagen die je wel of niet verkoopt. Sowieso is niet zijn stijl om de ploeg in de steek te laten. Als INEOS wil proberen: I wish them good luck.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws