Van Wilder begint als veertiende aan slotweek in Giro d'Italia: 'Heb aanleg voor grote rondes' Wielrennen
Wielrennen

Van Wilder begint als veertiende aan slotweek in Giro d'Italia: 'Heb aanleg voor grote rondes'

Van Wilder begint als veertiende aan slotweek in Giro d'Italia: 'Heb aanleg voor grote rondes'

Ilan Van Wilder (Soudal Quick-Step) ontpopte zich na het uitvallen van Remco Evenepoel van meesterknecht tot vrijbuiter die etappezeges mag najagen in de Giro d'Italia. Daar maakte de poulain van Patrick Lefevere naar hartenlust gebruik van, getuige het feit dat hij in zowel etappe twaalf als dertien was meegegaan in de vlucht van de dag en respectievelijk als zesde en zestiende eindigde.

Voorafgaand aan de veertiende etappe staat de youngster op een veertiende plaats in de algemene rangschikking, op ruim zes minuten van klassementsleider Thomas. De 21-jarige Vlaming lijkt bovendien scherper dan ooit te staan, iets wat hij naar eigen zeggen te danken heeft aan de door Evenepoel gewonnen Vuelta van 2022. 'Ik ben daar sterker uitgekomen en heb een stap vooruitgezet. Zeker qua uithoudingsvermogen. Ik was niet oververmoeid, wat aangaf dat ik zo’n grote ronde echt wel goed verteer. En dat ik er aanleg voor heb. Dat is interessante informatie met het oog op de toekomst', vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

'Ik leer enorm veel bij in de dienende rol voor Remco, maar ik ben nog veel te jong om me daar uitsluitend op toe te leggen', aldus Van Wilder

Als zijn kopman niet aanwezig is, krijgt Van Wilder vrij spel. Bovendien lijken er voor de man uit Jette meerdere toekomstige kopmanschappen aan te gaan komen. 'Ik probeer nu een mooie balans te vinden tussen wat ik doe voor Remco en voor mezelf. Ook na de Giro krijg ik een apart programma, waarbij het even gedaan is met knechten en ik de mogelijkheid krijg om zelf een uitslag te rijden. Dat heb ik nodig voor mijn ontwikkeling.'

'Ik leer enorm veel bij in de dienende rol voor Remco, maar ik ben nog veel te jong om me daar uitsluitend op toe te leggen. Ik wil zelf ook nog mijn grenzen blijven aftasten en zien waar ik ergens kan geraken', vervolgt Van Wilder, die naar alle waarschijnlijkheid zijn contract bij de Belgische formatie zal verlengen. 'We zitten op dezelfde golflengte. Alles is duidelijk afgebakend en vastgelegd. En op dit moment vind ik dat goed zo. Exclusief kopmanschap in bijvoorbeeld de Vuelta komt voor mij te vroeg. Het hoeft nog niet echt. Geef me maar eerder wat korter rondewerk na de Ronde van Italië. Daar zal ik al heel content mee zijn', duidt hij de gezonde relatie tussen werknemer en werkgever.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws