Van Aert legt minder focus op groene trui: 'Twee weken na de Tour de France wacht er nog een doel' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert legt minder focus op groene trui: 'Twee weken na de Tour de France wacht er nog een doel'

Van Aert legt minder focus op groene trui: 'Twee weken na de Tour de France wacht er nog een doel'

Wout van Aert zal de aanstaande Tour de France anders aanpakken dan vorig jaar, zo laat de superster van Jumbo-Visma weten in een gesprek met Wieler Revue. De groene trui, die de veelzijdige Vlaming vorig jaar ruimschoots wist te winnen, zal dit kalenderjaar een iets lagere prioriteit genieten ten opzicht van 2022.

'De Tour van dit jaar zal ik op een andere manier rijden dan vorig jaar, want toen was ik de week erna geen mens meer', opent de 28-jarige coureur zijn verhaal. Eindig je de Tour op een normale manier, kun je beter worden. Alleen was vorig jaar zó zwaar. De focus zal meer op ritzeges liggen en minder op de groene trui', aldus Van Aert, die in de strijd om het puntenklassement niet hoeft te rekenen op concurrentie van Mads Pedersen.

'De mindset zal heel anders zijn', aldus Van Aert over zijn andere Tour de France-tactiek

'De mindset zal heel anders zijn', gaat Van Aert verder, waarbij hij refereert aan het gegeven dat het wereldkampioenschap (dat dit jaar in Glasgow wordt georganiseerd) voor het eerst in lange tijd slechts twee weken na de Tour de France wordt gehouden. 'Het zal al enorm schelen als je weet dat twee weken later nog een doel wacht.'

Naar eigen zeggen heeft Van Aert eventjes getwijfeld om deel te nemen aan de Giro d'Italia, die medio mei in volle gang bezig is. Uiteindelijk heeft de tempobeul toch besloten 'La Grande Boucle' de voorkeur te geven. 'Dat paste toch niet in de planning. Uiteindelijk is de Tour toch de beste voorbereiding. Daarbij ben ik in de beste jaren van mijn loopbaan en dus wil ik me ook laten zien in de grootste koers ter wereld', legt hij uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws