Renners worden ploegleider: Gallopin stapt in de auto bij Lotto-Dstny, Vanmarcke bij Israel-Premier Tech Wielrennen
Wielrennen

Renners worden ploegleider: Gallopin stapt in de auto bij Lotto-Dstny, Vanmarcke bij Israel-Premier Tech

Renners worden ploegleider: Gallopin stapt in de auto bij Lotto-Dstny, Vanmarcke bij Israel-Premier Tech

Tony Gallopin wordt na dit seizoen ploegleider bij Lotto-Dstny, zo meldt de Belgische ploeg via de officiële kanalen. De 35-jarige Fransman kondigde reeds zijn afscheid aan als prof na 2023 en is bezig aan zijn laatste maanden bij Lidl-Trek. Ook Dirk Demol komt de staf van Lotto-Dstny versterken, hij komt over van Israel-Premier. Hij laat een plek achter, die Sep Vanmarcke waarschijnlijk gaat innemen.

Gallopin was tussen 2014 en 2017 renner bij Lotto, alvorens hij via AG2R bij Lidl-Trek terecht kwam. In dat opzicht keert hij in 2024 terug op het oude nest. 'Met Tony halen we iemand in huis die de ploeg kent en die vers uit het peloton komt. Het is belangrijk voor de kern van ploegleiders om voeling te houden met de renners en met wat leeft in het peloton. Tony krijgt hier ook de kans om de stiel al doende te leren en te groeien als ploegleider', aldus ploegbaas Stéphane Heulot.

Vanmarcke stopte recent per direct als renner, vanwege gezondheidsredenen. De tevens 35-jarige Belg kan volgens Het Laatste Nieuws als ploegleider aan de slag bij z'n huidige team. De Belgische krant meldt ook dat Demol bij Lotto-Dstny de vervanger wordt van de ontslagen Allan Davis.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws