Update II | De Plus kan weer lachen na succesvolle operatie, Belg van INEOS mag na Vuelta-crash naar huis Wielrennen
Wielrennen

Update II | De Plus kan weer lachen na succesvolle operatie, Belg van INEOS mag na Vuelta-crash naar huis

Update II | De Plus kan weer lachen na succesvolle operatie, Belg van INEOS mag na Vuelta-crash naar huis

(26 augustus 2023) De Vuelta a España van Laurens De Plus zat er na een paar kilometer al op. De Belg van INEOS Grenadiers schoof tijdens de ploegentijdrit op het spekgladde parcours onderuit en was dermate gehavend dat hij de strijd moest staken.

Zijn werkgever meldde al snel dat De Plus onderweg was naar het ziekenhuis, waar hij nader zou worden onderzocht. De ploeg kondige aan later met updates te komen over de situatie van hun renner. Uit het medisch rapport van de organisatie blijkt dat de De Plus kampt met een kwetsuur aan de bekken.

Voor kopman Geraint Thomas is het wegvallen van De Plus een grote tegenvaller. Eerder dit jaar in de Giro d'Italia verrichte de renner nog beulswerk voor de man uit Wales, die uiteindelijk als tweede zou eindigen in de Giro d'Italia.

Arkéa-Samsic, Alpecin-Deceuninck en Jayco-AlUla vielen  ook

Van drie ploegen was bekend dat er onderweg ook werd gevallen, in sommige gevallen zelfs massaal. Bij Arkéa-Samsic wordt melding gemaakt van schaafwonden bij Hugo Hofstetter en 'oppervlakkige wonden bij kopman Kévin Vauquelin en Michel Ries. In de Leiderstrui zag Alpecin-Deceuninck binnenkomen met Maurice Ballerstedt en sprintkopman Kaden Groves respectievelijk gehavend aan rug en linkerdij en -elleboog.

Jayco-AlUla ging op voor de crash van de dag. We kunnen er een beetje om glimlachen, omdat alle acht renners door konden, maar onder meer kopman Eddie Dunbar lag erbij. 'Niet de manier waarop we onze Vuelta wilden starten', stelt de Australische ploeg na afloop.

Updates onder de video!

Update - 27 augustus 2023 (11.45 uur): De Plus breekt rechterheup bij valpartij

Zondagochtend, daags na de valpartij, heeft INEOS Grenadiers via de social media-kanalen een update gegeven over de situatie van De Plus. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de ranke Vlaming kampt met een gebroken rechterheup. Het gaat 'gelukkig' om een niet-verplaatste breuk. 'We zijn momenteel bezig met het afronden van een behandelplan voor Laurens. We kijken uit naar een volledig en spoedig herstel. Beterschap, Laurens', steekt de Britse broodheer de getroffene een hart onder de riem.

Later op de avond reageerde De Plus zelf op social media. De renner was vanzelfsprekend zwaar ontgoocheld. 'Dus dat was het. Twee minuten na maanden van hard werken op de top van de bergen', ziet De Plus een intensieve voorbereiding in het water vallen. Ik ben zo teleurgesteld. Ik keek erg uit naar deze strijd van drie weken in Spanje met alle supersterren aan de start. Maar het leven is niet altijd eerlijk en de race gaat altijd door…'

Update II - 31 augustus 2023 (10.00 uur): De Plus succesvol geopereerd

Laurens De Plus kan weer lachen. De Belg werd succesvol geopereerd in België aan zijn rechterheup en is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. 'Hij zal binnenkort beginnen aan het revalidatie-proces, onder leiding van onze medische staf', aldus INEOS Grenadiers in een persbericht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws