Rigoberto Urán stelt pensioen uit: 'Podium in grote ronde blijft het doel' Wielrennen
Wielrennen

Rigoberto Urán stelt pensioen uit: 'Podium in grote ronde blijft het doel'

Rigoberto Urán stelt pensioen uit: 'Podium in grote ronde blijft het doel'

Rigoberto Urán houdt het professionele wielrennen nog niet voor gezien. De Colombiaan heeft zijn contract bij EF Eduaction-EasyPost verlengd. Voor hoeveel jaar Urán precies heeft verlengd, wordt in het persbericht niet verteld.

Voor Urán was zijn familie een doorslaggevende factor in het voortzetten van zijn carrière, zo legt hij op de ploegsite uit. ‘Mijn familie is graag hier in Europa. Ze brengen veel tijd door buiten Colombia, dus als ze het hier leuk vinden, is dat belangrijk. Ik vind het hier geweldig, ik houd van koersen, dus ik wil nog een paar jaar doorgaan. Ik kan mijn leven in Colombia blijven combineren met fietsen hier in Europa en ik heb de steun van mijn familie, dus ik heb besloten om nog een paar jaar door te gaan met racen’, doelt Urán op een langere verlenging van het contract dan slechts een jaar.

Hoewel Urán aanvankelijk matig presteerde in 2022, maakte hij in de Vuelta a España zijn seizoen goed met een ritzege, waarmee hij nu in alle drie de grote rondes heeft gewonnen. In het klassement van de Vuelta eindigde hij als negende. De 35-jarige Urán heeft al een indrukkwekkende lijst aan prestaties in eindklassementen van grote rondes. Zo finishte hij twee keer als tweede in de Giro d’Italia. In 2017 kwam daar een tweede plek in de Tour de France bij. Urán heeft nog altijd ambitie om op het eindpodium van een grote ronde te eindigen. ‘Ik wil blijven strijden voor het podium in een grote ronde, dat is en blijft het doel.’

Vaughters: 'Hij is een leider'

Bij EF Education-EasyPost voelt Urán de vrijheid om zijn ambities na te jagen. ‘Het team geeft me veel kansen. EF Education-EasyPost is als een familie voor mij.’ De liefde komt niet alleen vanuit Urán, ook ploegbaas Jonathan Vaughters is gelukkig met de voortgang van de samenwerking. ‘Hij is een leider. Hij gaat van onschatbare waarde zijn in het begeleiden van de jonge renners in dit team. Rigo is deel van onze familie.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws