Démare verliest Sinkeldam en Guarnieri: 'Was natuurlijk een teleurstelling' Wielrennen
Wielrennen

Démare verliest Sinkeldam en Guarnieri: 'Was natuurlijk een teleurstelling'

Démare verliest Sinkeldam en Guarnieri: 'Was natuurlijk een teleurstelling'

Waar Arnaud Démare de voorbije jaren kon rekenen op een ervaren en vertrouwde sprinttrein, is dat volgend jaar door het vertrek van Ramon Sinkeldam en Jacopo Guarnieri volledig anders. Aanvankelijk was Démare teleurgesteld met de veranderingen binnen de selectie van Groupama-FDJ.

Guarnieri en Sinkeldam hielpen Démare aan de nodige overwinningen. Vooral in de Giro d’Italia leverde de samenwerking met acht ritzeges veel succes op. Na dit seizoen moet Démare dus op andere ondersteuning rekenen. Guarnieri vertrekt naar Lotto-Dstny, Ramon Sinkeldam zet zijn Franse avontuur voort bij B&B Hotels-KTM. ‘Toen ik hoorde dat ze de ploeg gingen verlaten, was dat natuurlijk een teleurstelling’, vertelt de sprinter in gesprek met Cyclingnews.

Démare bleef echter niet lang in de teleurstelling hangen. ‘Ik blijf eeen atleet, dus ik zal me moeten aanpassen. We hebben nog steeds renners als Miles Scotson en Ignatas Konovalovas. Daarnaast zijn er ook een aantal jonge renners die aansluiten, ik reken er op dat ze snel zullen leren.’ Groupama zet vol in op de jeugd en hevelde maar liefst zeven renners van de opleidingsploeg over naar de hoofdmacht. Van hen lijken de Brit Samuel Watson en de Nieuw-Zeelander Laurence Pithie een rol te kunnen spelen in de sprinttrein. Verder trok de ploeg ook Bram Welten aan als ondersteuning en heeft het met Jake Stewart en Lewis Askey andere jonge renners die de leegte van Guarnieri en Sinkeldam kunnen opvullen.

Démare: 'Het wordt een uitdaging'

Dat Groupama-FDJ inzet op de jeugd, kan Démare respecteren. ‘Dat is de visie van de ploeg, het is hun idee. Ik respecteer hun keuze. We zullen zien hoe het uitpakt in de eerste maanden van het seizoen. Het wordt een uitdaging, maar zonder Jacopo en Ramon heb ik geen andere keuze dan die te aanvaarden’, besluit Démare, die dit seizoen negen overwinningen boekte. Zo won hij drie massasprints in de Giro en het puntenklassement. Hij besloot het jaar met de zege in Parijs-Tours.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws