Ritzege-jacht Mollema duurt voort in Giro: 'Het was niet aan mij om te achtervolgen' Wielrennen
Wielrennen

Ritzege-jacht Mollema duurt voort in Giro: 'Het was niet aan mij om te achtervolgen'

Ritzege-jacht Mollema duurt voort in Giro: 'Het was niet aan mij om te achtervolgen'

De jacht van Bauke Mollema op een ritzege in de Giro d'Italia duurt voort: de Groninger was één van de beteren in de twaalfde rit naar Genua, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met plek vier. 'Het werd tactisch met ploegen die twee of drie renners vooraan hadden.'

Mollema was daarmee the best of the rest, daar het drietal Stefano Oldani, Lorenzo Rota en Gijs Leemreize mocht sprinten om de zege. Oldani won dat spurtje, wat Mollema zo'n halve minuut later deed van zijn groepje. 'We werkten goed samen, maar waren niet meer in staat om het gat naar voren te dichten', was hij eerlijk.

De klimmer van Trek-Segafredo had geen volledige vrijbrief donderdag, zo vertelde hij na afloop. 'We wisten wel dat het een dag voor de ontsnapping zou worden, maar we hebben ook nog steeds de roze trui', doelt Mollema op Juan Pedro López. 'Enkel bij een grotere groep van 15 á 20 renners kreeg ik toestemming om mee te springen.'

'Dat lukte goed', gaf Mollema na afloop voor de camera van Eurosport aan. 'Ik heb in de eerste zestig kilometer weinig energie hoeven te verspillen. Toen we bij de tussensprint kwamen, zag ik wat jongens hard aanvallen en die ben ik gevolgd. Uiteindelijk ontstond er een mooie groep van twintig renners, waarin goed werd samengewerkt', blikt de Nederlander terug op het ontstaan van de definitieve kopgroep.

Mollema: 'Was niet aan mij om te achtervolgen'

Mollema was maar in zijn uppie, waardoor hij economisch met zijn krachten om moest gaan. 'Het werd tactisch met ploegen die twee of drie renners vooraan hadden. Ik was maar alleen, dus het was niet aan mij om de achtervolging in de vallei te leiden. Uiteindelijk heb ik gewacht op de laatste klim', aldus Mollema. Hij was daarop één van de beteren, maar de drie vogels waren toen al gevlogen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws