Rode armada INEOS krijgt ook eerste tik: hoe staan Pidcock, Bernal, Rodriguez en Thomas in de wedstrijd? Wielrennen
Wielrennen

Rode armada INEOS krijgt ook eerste tik: hoe staan Pidcock, Bernal, Rodriguez en Thomas in de wedstrijd?

Rode armada INEOS krijgt ook eerste tik: hoe staan Pidcock, Bernal, Rodriguez en Thomas in de wedstrijd?

INEOS Grenadiers staat zoals altijd met een hele sterke ploeg aan de start van de Tour de France. De Britten hebben vier of misschien zelfs wel vijf troeven in handen voor in de bergen. Toch kreeg de rode ploeg op dag twee al het eerste tijdverlies aan de broek en zagen ze ook Laurens De Plus een nare val maken. Na afloop keken enkele centrale figuren bij Cyclingnews terug op de tweede rit naar Bologna.

Tom Pidcock was misschien wel een van de favorieten voor de ritzege, gezien de korte klim en de afdaling op het einde. Hij kwam er echter niet aan te pas toen Tadej Pogacar aan ging. 'Het ging niet precies zoals we hadden gehoopt, maar uiteindelijk was het een beperking van de schade' opende hij. 'Over drie weken komen er minuten bij, 21 seconden zeggen dan niets. Op het einde kon ik er tenminste nog even voor Carlos en Egan zijn', aldus Pidcock, die finishte bij de achtervolgers.

Dempster weet dat Bernal en Rodriguez Vingegaard en Pogacar simpelweg niet kunnen volgen op klim als San Luca

Ploegleider Zak Dempster ging ook in op de etappe van zondag. 'Ik denk dat 21 seconden in deze etappe niet zo slecht zijn. Uiteraard hadden we gehoopt dat een van hen de voorsten kon volgen, maar tegelijkertijd denk ik dat ze geslaagd zijn voor de test. Een explosieve klim als deze is voor onze jongens zwaar, zeker in vergelijking met Pogacar en Jonas Vingegaard. Zij zijn beesten op beklimmingen als deze.'

'Natuurlijk moet je profiteren van de grote momenten, maar ik denk dat we als team gewoon vertrouwen moeten hebben en er elke dag weer tegenaan moeten gaan' vervolgde hij. 'Consistentie is het belangrijkste. Geraint Thomas had geen geweldige dag. We hebben afgewacht hoe goed hij was. Maar hij is ook geen beschermde renner, en het is wel goed dat we nog drie renners in dat clubje hebben staan', sloot hij ook nog af met weinig zorgwekkende woorden over Thomas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws