Roglic gaat als klassementsleider van start in slotetappe Burgos: 'De benen zullen moeten spreken' Wielrennen
Wielrennen

Roglic gaat als klassementsleider van start in slotetappe Burgos: 'De benen zullen moeten spreken'

Roglic gaat als klassementsleider van start in slotetappe Burgos: 'De benen zullen moeten spreken'

Primoz Roglic kwam de voorlaatste etappe in de Ronde van Burgos, die vanuit de vroege vlucht werd gewonnen door Movistar-prion Oier Lazkano, zonder enige kleerscheuren door. De Sloveense klassementsleider van Jumbo-Visma blikt op de ploegsite van de Nederlandse succesformatie terug op zijn dag, terwijl hij ook vooruitblikt op hetgeen er (de komende weken) komen gaat. Ook ploegleider Addy Engels doet zijn zegje.

'Ik heb wederom een sterk team gezien. De jongens hadden alles onder controle', is de ex-schansspringer lovend over zijn ploegmakkers. Jumbo-Visma hield de negenkoppige kopgroep redelijk kort, aangezien er drie gevaarlijke klanten voor het algemeen klassement voorin zaten. 'Morgen wacht een zware etappe met aankomst bergop. Ik ga er alles aan doen om m’n voorsprong vast te houden.'

Ook Engels keek met grote tevredenheid naar het geleverde werk van zijn poulains. 'Er zaten drie jongens in de kopgroep die redelijk kort in het klassement stonden, waardoor we genoodzaakt waren om het verschil gecontroleerd te houden tot zo’n vier minuten. Dat hebben we gedaan', klinkt het lovend.

De ex-profwielrenner kijkt uit naar de slotetappe in de Spaanse rittenkoers, die wordt gekenschetst door een lastige finale in de richting van Lagunas de Neila. 'Die slotklim is een bekende, want die zit er elk jaar in. Het is een lastige, maar eerlijke klim waar de benen zullen moeten spreken. Voorlopig ziet het er goed uit voor Primoz', blaast hij vooralsnog nog niet al te hoog van de toren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws