Megatalent Grégoire pakt eindzege Limousin en lijkt klaar voor Vuelta: 'Ritzege in WorldTour is volgende doel' Wielrennen
Wielrennen

Megatalent Grégoire pakt eindzege Limousin en lijkt klaar voor Vuelta: 'Ritzege in WorldTour is volgende doel'

Megatalent Grégoire pakt eindzege Limousin en lijkt klaar voor Vuelta: 'Ritzege in WorldTour is volgende doel'

De Tour du Limousin is gewonnen door Romain Grégoire. Het pas 20-jarige supertalent van Groupama-FDJ wist zowel de eerste als de derde etappe te winnen, waarna zijn leidende positie in het algemeen klassement niet meer in gevaar kwam tijdens de afsluitende etappe. De ranke coureur uit Besançon heeft met de eindzege zijn zelfvertrouwen een flinke boost gegeven, zo blijkt uit een communiqué dat zijn broodheer op Twitter plaatste.

'Ik had tijdens de laatste etappe heel veel vertrouwen in mijn ploeggenoten', steekt de klassementsrenner op lovende wijze van wal. 'De etappe verliep ideaal, want er waren meerdere ploegen die ons hielpen bij het terugpakken van de vluchters. Ik werd in perfecte positie de ultieme slotfase ingeloodst, aangezien ik naar voren werd gepiloteerd om zo eventuele valpartijen te ontlopen. Deze eindoverwinning is er echt eentje van het collectief.'

'We hebben als team elke dag het heft in handen genomen', gaat de in de Vuelta startende Grégoire verder. 'Bovendien staan we met z'n tweeën op het eindpodium, dus is dat extra mooi', doelt hij op de derde plaats in de eindrangschikking van Michael Storer. 'Voorafgaand aan de wedstrijd was het niet mijn bedoeling om voor het eindklassement te gaan. Deze eindoverwinning is pas mijn tweede eindoverwinning in een meerdaagse wedstrijd', refereert hij vervolgens aan zijn triomf in de Vierdaagse van Duinkerke.

Naar eigen zeggen is het eerstvolgende belangrijke doel van Grégoire het winnen van een rit in een WorldTour-wedstrijd. 'Maar daarvoor zal ik op sommige gebieden nog wel wat moeten verbeteren.' Grégoire zou die gewilde zege in een koers van het allerhoogste niveau zomaar eens op korte termijn kunnen boeken, daar de youngster dus aan het vertrek van de Vuelta staat. De verwachting heerst dat hij in het midden- en hooggebergte zo nu en dan voor eigen kans mag gaan. Lenny Martinez, een ander Frans toptalent, lijkt op voorhand de meest vooruitgeschoven pion als het gaat om het nastreven van een goed algemeen klassement.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws