Pinot maakte van Cepeda een erezaak: 'Zou alles gegeven hebben om hem niet te laten wegrijden' Wielrennen
Wielrennen

Pinot maakte van Cepeda een erezaak: 'Zou alles gegeven hebben om hem niet te laten wegrijden'

Pinot maakte van Cepeda een erezaak: 'Zou alles gegeven hebben om hem niet te laten wegrijden'

Thibaut Pinot en Jefferson Cepeda vochten een boeiende strijd uit op de slotklim naar Crans-Montana in de dertiende etappe van de Giro d'Italia, maar het was 'toeschouwer' Einer Rubio die optimaal profiteerde en won. Pinot bleef zodoende achter met lege handen en frustratie.

Cepeda zorgde voor veel ergernis in de kopgroep door in de vlakke aanloop naar de slotklim geen kopbeurten te doen. Op de slotklim verzaakte de Ecuadoraan opnieuw. 'Ik vroeg hem gewoon om over te nemen', zegt Pinot in gesprek met Eurosport. 'Ik begrijp niet hoe je op die manier kan verwachten dat je kan winnen. Dat is niet mijn visie. Misschien kreeg hij instructies van de ploegleiderswagen, maar als zijn excuus is dat Hugh Carthy achter hem reed, kan ik het niet begrijpen.'

Pinot liet de ene demarrage volgen op de andere, maar geraakte niet van Cepeda af. Dat Rubio uiteindelijk won, maakte het mislopen van de ritzege wat makkelijker te verteren voor Pinot. 'Ik wilde vooral niet dat Cepeda won, ik wilde liever dat Rubio zegevierde. Ik zou alles gegeven hebben om Cepeda niet te laten wegrijden', maakte Pinot er een erezaak van.

'Ik hoop dat ze (zijn medevluchters, red.) me tenminste bedanken dat ik wel doorreed. Ik zei tegen mijn ploegleider dat ik niet gaf om het klassement: "Ik wil de etappe, laat me met rust".' Door zijn tweede plaats steeg Pinot naar de tiende plaats in de algemene rangschikking. Verder heroverde hij de leiding in het bergklassement.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws