Roglic onzeker over hersteltijd gekwetste schouder, Evenepoel moet richting Tour ook dealen met allergie? Wielrennen
Wielrennen

Roglic onzeker over hersteltijd gekwetste schouder, Evenepoel moet richting Tour ook dealen met allergie?

Roglic onzeker over hersteltijd gekwetste schouder, Evenepoel moet richting Tour ook dealen met allergie?

Het Critérium du Dauphiné zal voor Primoz Roglic en Remco Evenepoel sowieso littekens hebben opgeleverd, welke afloop er op zondagmiddag ook volgt. De Sloveen van BORA-hansgrohe greep op vrijdag de leiderstrui, maar rijdt wel rond met de gevolgen van de crash op donderdag. Remco Evenepoel biechtte op dat hij ook nog een ander probleem heeft richting de zomer.

Eerst Roglic, die de zesde etappe op dominante wijze won, maar de kopman van BORA-hansgrohe stelde na afloop dat hij zijn linkerschouder de hele dag niet kon gebruiken. Het wegsteken van een papiertje in de achterzak was er al te veel aan. Na een nachtje slapen was het op zaterdagochtend 'iets beter', maar Roglic vertelde bij diverse media ook dat het nog lang niet goed is. 'Het is nog niet oké, ik weet niet hoe lang het zal duren voordat het weer goed is.'

Lees verder onder de foto

Roglic onzeker over hersteltijd gekwetste schouder, Evenepoel moet richting Tour ook dealen met allergie?
Primoz Roglic

Gaan allergieën debutant Evenepoel parten spelen?

Evenepoel stelde vrijdag na de etappe dat de crash van donderdag hem weinig parten meer speelde. De Belg oogt rustig richting de Tour de France, in de wetenschap dat er nog wat bij komt in de komende weken. Fysiek kwam er zaterdagochtend echter toch een nieuw probleem bij. 'Ik heb enorm veel last van de ogen en we sliepen in een hotel met een stoffen tapijt. Dat maakt het voor mij niet eenvoudiger: ik ben zeer allergisch voor stofmijt en pollen, dus ik praat een beetje door m'n neus', aldus Evenepoel bij Het Nieuwsblad.

Stofmijt, daar is volgens hem 'niks aan te regelen'. Pollen, dat kan nog weleens een probleem worden in de volle zomer in de Tour de France, of niet? 'Het is moeilijk om aan de organisatie te vragen dat zij ervoor zorgen dat we een hotel zonder tapijt hebben. We hadden wel een machine in de kamer die de lucht iets properder maakt, maar het is geven en nemen op dat vlak. Ik voel me niet ziek.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws