Roglic trekt goede vorm door, ook Kelderman toont zich: 'Met veel vertrouwen richting Lombardije' Wielrennen
Wielrennen

Roglic trekt goede vorm door, ook Kelderman toont zich: 'Met veel vertrouwen richting Lombardije'

Roglic trekt goede vorm door, ook Kelderman toont zich: 'Met veel vertrouwen richting Lombardije'

In de Tre Valli Seresine verraste Soudal Quick-Step-pion Ilan Van Wilder alle topfavorieten met een sublieme solo-overwinning. Primoz Roglic, die op voorhand als absolute topfavoriet werd gezien, finishte als vierde. De Sloveen was echter continu bij de pinken wanneer mede-topfavoriet Tadej Pogacar ervandoor wilde gaan, dus van een dalend vormpeil is zeker geen sprake. Ook Wilco Kelderman toonde zich in de 1.Pro-koers meermaals in het offensief namens de killer bees.

Met nog 25 kilometer te gaan, ging Kelderman samen met Warren Barguil (Arkéa-Samsic) op jacht naar Francesco Bussato (Intermarché-Circus-Wanty) en Walter Calzoni (Q36.5 Pro Cycling Team), de twee overgebleven koplopers uit een kopgroep van negen. Bussato moest al snel passen, wat zorgde voor een driekoppige tête de la course: Kelderman, Barguil en Calzoni. 'Door het bochtige parcours en de vele hellingen was het een lastige wedstrijd om te controleren', stelt Kelderman na afloop van de koers op de ploegsite.

Volgens aanvaller Kelderman was het  erg moeilijk om een grote voorsprong op te bouwen

'Als ploeg zaten we steeds goed vertegenwoordigd. Zowel ik als Attila Valter schoof enkele keren mee voorin. In de finale was het aan Primoz om mee te gaan met de favorieten, wat hij ook deed', concludeert Kelderman, die zelf als zeventiende over de meet kwam. 'Het plan was om te anticiperen op de aanvalspogingen en om zelf iets te forceren. Verschillende jongens mochten vandaag hun kans gaan om mee te koersen. Een grote voorsprong opbouwen bleek lastig op dit parcours, maar het was fijn om aanvallend en tactisch te rijden.'

Volgens Kelderman trekt Jumbo-Visma met veel vertrouwen naar de Ronde van Lombardije (zaterdag 7 oktober), wat eigenlijk als laatste belangrijke klassieker van het wielerseizoen geldt. 'We kunnen concluderen dat we er een goede wedstrijd hebben opzitten. We kunnen met vertrouwen richting Lombardije komende zaterdag', besluit de 32-jarige klimmer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws