Roglic wil naast Tour voor wielergeschiedenis gaan in warm bad bij BORA: 'Je ziet het aan mijn snor' Wielrennen
Wielrennen

Roglic wil naast Tour voor wielergeschiedenis gaan in warm bad bij BORA: 'Je ziet het aan mijn snor'

Roglic wil naast Tour voor wielergeschiedenis gaan in warm bad bij BORA: 'Je ziet het aan mijn snor'

Primoz Roglic gaat als grote leider van BORA-hansgrohe naar de Tour de France, maar wat houdt hem verder bezig sinds hij de overstap maakte van Jumbo-Visma naar Duitsland? De Sloveen schoof deze week aan bij een persconferentie, op de dag van het Sloveens wielergala in Ljubljana. Het leverde interessante inzichten op.

Roglic, die naar verluidt een dik salaris gaat verdienen bij BORA-hansgrohe, heeft het goed naar zijn zin bij zijn nieuwe ploeg. 'Je ziet het aan mijn snor, in de stijl van teammanager Ralph Denk', lachte hij zijn tanden bloot tegenover onder meer RTV Slo. Daarna wordt op meer serieuze toon zijn wedstrijdprogramma langs de meetlat gelegd. De Tour is een zekerheid en normaliter bereidt hij die voor via de Ronde van Zwitserland. Het is de enige WorldTour-rittenkoers die hij nog niet won in zijn carrière. Winst daar en hij schrijft geschiedenis. Na de Tour wil Roglic graag zijn tijdrittitel verdedigen bij de Olympische Spelen in Parijs, waar hij ook de wegwedstrijd wil doen. Ook het WK staat op de planning.

Roglic blij met eerste weken bij BORA-hansgrohe

Het moet allemaal gebeuren in het shirt van BORA-hansgrohe, vooralsnog een goede match, zegt Roglic. 'Ik heb al wel wat veranderingen gemerkt. Iedereen is zeer gemotiveerd en geeft alles om resultaat te halen. We zullen zien waar we staan als de races beginnen. Ik heb het beste team van de wereld verlaten, maar vind het een bijzondere uitdaging om van deze ploeg op termijn ook weer de beste te maken. Ik heb het materiaal al getest en dat zag er goed uit. Maar pas als je tegen anderen rijdt, weet je hoe goed je echt bent.'

Wil jij een gokje wagen op de duels van het Nederlands elftal? Via deze link kom je in aanmerking voor €60,- aan free bets!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws