Roglic wil verder herstellen en sleutelrol spelen: 'We gaan in de aanval, koersen om te winnen' Wielrennen
Wielrennen

Roglic wil verder herstellen en sleutelrol spelen: 'We gaan in de aanval, koersen om te winnen'

Roglic wil verder herstellen en sleutelrol spelen: 'We gaan in de aanval, koersen om te winnen'

Het is vooralsnog niet de Tour de France van Primoz Roglic. De Sloveen kwam in de kasseienrit zwaar ten val, waarbij zijn schouder uit de kom schoot. Aan de finish moest Roglic meer dan twee minuten toegeven op Tadej Pogacar, en na tien etappes staat de renner van Jumbo-Visma slechts op een dertiende plaats in het algemeen klassement, op 2.52 minuten van zijn Sloveense concurrent. Roglic blijft echter strijdvaardig, en vertelt dat het doel nog steeds hetzelfde is: iemand van het team in het geel in Parijs.

De valpartij in de vijfde etappe van deze Tour de France is niet zonder gevolgen gebleven voor Roglic. Naast het nodige tijdsverlies heeft de val over de strobal ook voor een pijnlijke schouder en rug gezorgd. 'Ik ben nog geen honderd procent. Ik ben nog steeds aan het herstellen', zo vertelt hij in een interview met het Spaanse Marca op de rustdag. 'Het was een zware valpartij, en een schouder die uit de kom schiet is altijd pijnlijk. De rustdag heeft ervoor gezorgd dat ik beetje bij beetje kan herstellen. Ik hoop dat ik de komende dagen nog vooruitgang kan boeken. Ik denk nu alleen maar aan honderd procent herstellen, daar vecht ik voor. Ik moet nu een paar dagen overleven', zo klinkt de drievoudig winnaar van de Vuelta a España strijdvaardig.

Roglic: 'We geven ons niet gewonnen. We gaan koersen om te winnen'

Maar zelfs een Roglic aan negentig procent, kan een sleutelrol spelen in deze Tour. Hetzij in steun voor ploegmaat Jonas Vingegaard, hetzij voor eigen rekening. Ook Roglic is die mening toegedaan. 'Ik kan heel nuttig zijn voor het team, en mede daarom ben ik nog steeds in de Tour. We hebben deze Tour al veel goede resultaten behaald, net zoals de afgelopen jaren. Maar we willen meer. Het beste moet nog komen.' In tegenstelling tot de Tour van 2021, heeft Jumbo-Visma na tien dagen nog twee kopmannen om uit te spelen. Dat zou wel eens de sleutel tot succes kunnen zijn voor de Nederlandse formatie, want in een man-tegen-mangevecht is Pogacar moeilijk te kloppen. 'We hebben misschien wel het sterkste team. We moeten onze troeven uitspelen tegen Tadej (Pogacar, red.) en kijken of het werkt. Het is in ieder geval duidelijk dat hij erg sterk is. Maar we geven ons niet gewonnen.'

Op woensdag en donderdag staan er zware bergetappes op het programma, en ook de rit van zaterdag naar Mende biedt perspectieven voor Jumbo-Visma om Pogacar te bestoken. Roglic bevestigt dat ze de komende dagen iets gaan proberen. 'Ik weet zeker dat we gaan koersen om te winnen. We hebben een geweldig team waarmee we de wedstrijd op z'n kop kunnen zetten. We gaan in de aanval.' Een mogelijkheid is dat Roglic zelf in de aanval gaat, om zo Vingegaard in een zetel te zetten. 'Zeker. Als de kans zich voordoet en het gaat goed, dan zal ik het zeker doen. Het is één van de manieren waarop we het Pogacar moeilijk kunnen maken. Ik sta al op bijna drie minuten van hem in het algemeen klassement, maar juist daarom ben ik ook gevaarlijk. En Vingegaard is een geweldige renner, die de Tour zeker kan winnen. Het doel blijft om een renner van Jumbo-Visma in het geel te zien in Parijs.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws