Niemand wilde in tiende etappe achter positief geteste Majka rijden: 'Iedereen lachte erom' Wielrennen
Wielrennen

Niemand wilde in tiende etappe achter positief geteste Majka rijden: 'Iedereen lachte erom'

Niemand wilde in tiende etappe achter positief geteste Majka rijden: 'Iedereen lachte erom'

Geraint Thomas kon er in de tiende etappe wel om lachen, toen hij met INEOS Grenadiers achter de trein van UAE Team Emirates belandde en Rafal Majka de laatste man was. De Pool - ploeggenoot van Tadej Pogacar - testte positief op corona, maar mocht door een goede ct-waarde (het besmettingscijfer) toch door. Het zorgde voor ludieke taferelen in het peloton.

Thomas legt uit dat er in de tiende etappe weinig renners meteen achter Majka wilden rijden. 'Wij zaten achter hem, maar zijn toch maar op een andere plek gaan rijden. Jumbo-Visma deed niet veel later hetzelfde. Iedereen lachte erom', zo vertelt Thomas na de rit aan onder meer Feltet.

De kopman van INEOS heeft er geen problemen mee dat Majka nog in de Tour is, ondanks dat hij dus liever niet bij hem in de buurt komt. 'Ik vind het goed dat hij hier nog is. De ct-waarde is goed en we hebben allemaal al corona gehad. Bovendien zijn we allemaal gevaccineerd.'

Pogacar baalt van hoeveelheid mensen

Pogacar kan logischerwijs minder lachen om de situatie. Hij raakte Vegard Stake Laengen en George Bennett reeds kwijt met Covid-19 en het is met Majka dus de vraag of de Pool een goede ct-waarde houdt. 'We nemen veel maatregelen in ons team. Onze hygiëne is heel hoog en we slapen alleen op de kamer. We proberen zoveel mogelijk alleen te zijn', aldus Pogacar bij Velonews.

'Het is een slechte situatie dat er met Bennett nog iemand naar huis moest. George en Vegard waren allebei hoog risico-gevallen, omdat ze beide nog niet eerder corona hebben gehad. Ik hoop dat ze oké zijn. Voor ons is het zaak om geïsoleerd te blijven, maar het probleem is dat we langs zoveel mensen rijden, met veel publiek op de beklimmingen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws