Ronde van Oostenrijk eindigt met eresaluut aan overleden Drege, arme Sheffield finisht op eindpodium Wielrennen
Wielrennen

Ronde van Oostenrijk eindigt met eresaluut aan overleden Drege, arme Sheffield finisht op eindpodium

Ronde van Oostenrijk eindigt met eresaluut aan overleden Drege, arme Sheffield finisht op eindpodium

Niet alleen in de Tour de France wordt er zondag gekoerst, maar ook elders in Europa staan er nog wedstrijden op het programma. Niet overal, want door het tragische overlijden van Andre Drege op zaterdag werd de slotrit van de Ronde van Oostenrijk afgelast.

In het Alpenland verongelukte de Noorse wielrenner (25) zaterdag na een val in de afdaling van de Grossglockner. De vader van Drege sprak de wens uit dat de laatste etappe geneutraliseerd verreden zou worden, waar de organisatie gehoor aan gaf: Diego Ulissi (UAE-Team Emirates) is zodoende de eindwinnaar van de Ronde van Oostenrijk.

Brandon Rivera en Magnus Sheffield (INEOS Grenadiers) eindigden als tweede en derde, wat met name voor de Amerikaan vrij crux zal voelen. Hij zag Gino Mäder vorig jaar verongelukken in de Ronde van Zwitserland en verloor nu opnieuw een collega na een val in de afdaling. Xandro Meurisse (Alpecin-Deceuninck) werd vijfde, Adrien Maire (TDT-Unibet) zesde.

Lees verder onder de uitslag.

Eindklassement Ronde van Oostenrijk 2024 

Results powered by FirstCycling.com

In Roemenië werd de tweede etappe van de Sibiu Tour verreden, welke lang spannend was. De vroege vlucht werd in extremis ingerekend, waarna de Canadaas Riley Pickrell namens Israel-Premier Tech de zege wist te behalen in een sprint. Giacomo Nizzolo (Q36.5) werd verwezen naar plek twee. Luke Verburg (Parkhotel Valkenburg) werd vijfde.

Uitslag etappe twee Sibiu Cycling Tour 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws