Roodhooft verbolgen over Jumbo-Visma en Plugge: 'Specialist in het uitkramen van onzin' Wielrennen
Wielrennen

Roodhooft verbolgen over Jumbo-Visma en Plugge: 'Specialist in het uitkramen van onzin'

Roodhooft verbolgen over Jumbo-Visma en Plugge: 'Specialist in het uitkramen van onzin'

Bij Alpecin-Fenix keken ze met veel tevredenheid terug op Parijs-Roubaix 2022. Mathieu van der Poel werd dan wel negende, maar er was voornamelijk trots over de manier van koersen en de scheve situaties die rechtgezet moesten worden. En er werd met gefronste wenkbrauwen gekeken naar de prestatie van Wout van Aert, of in ieder geval hoe dat van tevoren verpakt werd door Jumbo-Visma.

Ploegleider Christoph Roodhooft kreeg van de Belgische kranten de vraag wat hij vond van de vorm van Van Aert, maar richtte zich vooral tot teammanager Richard Plugge van Jumbo-Visma. 'Dat kan je beter aan Plugge vragen. Hij is specialist in het uitkramen van onzin en zich daar dan achteraf op Twitter of via via voor te excuseren', citeert Het Nieuwsblad.

Roodhooft doelt daarmee op de teksten vooraf, waarin steevast werd gezegd dat Van Aert als knecht naar Parijs-Roubaix zou trekken en de ploeg zou gaan helpen. 'Waarom verstoppertje spelen met Van Aert terwijl iedereen weet dat die voor een resultaat komt? Dat is toch logisch. Zomaar half-half naar een koers komen, dat kan je met zo’n coureur toch niet maken. Ik verwijt Jumbo niks en heb geen problemen met hen, maar ik snap niet dat je zo’n denkwijze hanteert.'

Roodhooft: 'Wij spelen geen verstoppertje'

Het is niet de eerste keer dat de twee ploegen elkaar niet helemaal begrijpen. Zo was er bij Jumbo-Visma kritiek nadat Alpecin-Fenix niet meereed in de achtervolging op de koplopers in Milaan-Sanremo. 'Wij spelen geen verstoppertje. Als Mathieu in laatste instantie aan de selectie voor Milaan-San Remo wordt toegevoegd, dan is dat ook zo', zegt Roodhooft daarover in Het Nieuwsblad.

De ploegbaas van Alpecin-Fenix kijkt daarbij ook nog naar de thuisrace van Jumbo-Visma, de Amstel Gold Race. 'In de Amstel worden zij derde met Benoot, maar hebben wij wel als ploeg gereden terwijl zij achterover kwamen leunen. Zij hadden daar net zo goed een kopman als wij. Dat is toch een zielige denkwijze. '


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws