Roodhooft snapt 'niets' van kritiek Plugge: 'Nu komt hij hier weer mee' Wielrennen
Wielrennen

Roodhooft snapt 'niets' van kritiek Plugge: 'Nu komt hij hier weer mee'

Roodhooft snapt 'niets' van kritiek Plugge: 'Nu komt hij hier weer mee'

Teammanager Christoph Roodhooft van Alpecin-Fenix snapt weinig van het commentaar van Richard Plugge op het optreden van zijn ploeg in Milaan-Sanremo. Plugge, manager van Jumbo-Visma, liet na de koers weten niet te begrijpen waarom Alpecin-Fenix geen bijdrage leverde aan de achtervolging op de koplopers.

Het beeld van het peloton in Milaan-Sanremo was lang eenzijdig met Jos van Emden die de achtervolging op de kopgroep namens Jumbo-Visma leidde. Buiten Jumbo-Visma, dat met Wout van Aert een topfavoriet binnen de gelederen had, was er weinig interesse van andere ploegen om een bijdrage te leveren. Zo hield ook Alpecin-Fenix zich afzijdig, terwijl ze met Mathieu van der Poel wel één van de beste klassieke renners in de selectie had.

De kritiek van Plugge doet Roodhooft echter weinig, of anders gezegd: ‘Niets’, stelt hij in de podcast Wuyts & Boonen van Het Laatste Nieuws. ‘Plugge had vorig jaar na die tijdrit (eerste tijdrit Tour de France, red.) ook commentaar. Hij zei dat het niet kon dat Mathieu voor het eerst op die fiets zat. Nu komt hij hier weer mee.’

Roodhooft vervolgt: ‘Ten eerste is Plugge ons niets komen vragen tijdens de wedstrijd. Wij zijn ook niet gestart als favoriet’, doelt hij op de rugkwetsuur van Van der Poel en het langdurige herstel daarvan. Daarnaast benadrukt Roodhooft dat zijn ploeg in het verleden wel verantwoording nam. ‘We hebben de afgelopen twee jaar wel gelijk iemand bijgezet (bij de achtervolging, red.). Ik zie niet in waarom we op voorhand zo onze wedstrijd zouden moeten aanpakken, in de verste verte niet. Het is Plugge zijn goed recht om dat te zeggen, maar ik snap zijn punt niet’, aldus Roodhooft.

'Met een beetje hulp had hij misschien voor de zege kunnen sprinten'

Christoph Roodhooft over derde plek Van der Poel in Milaan-Sanremo

Ook blikt de teammanager nog even terug op de derde plek van zijn renner in het eerste Monument van het seizoen. ‘Die derde plek was natuurlijk onverwacht. Dat hij in orde was om Milaan-Sanremo op een deftige manier te kunnen uitrijden hadden we echter wel verwacht.’ Bij Van der Poel overheerste na afloop toch wat teleurstelling, terwijl hij in zijn eerste koers van het seizoen – gelijk een topklassieker – derde werd.

Mogelijk had er meer ingezeten als de Nederlander in de finale nog over een ploegmaat beschikte. ‘Goh, we hadden een beetje pech’, zegt Roodhooft. ‘De drie mannen die namens onze ploeg de voorbije twee jaar mee over de Poggio kwamen, waren nu ziek. Uiteindelijk zat hij nu alleen en met een beetje hulp had hij misschien voor de zege kunnen sprinten. Je houdt er op voorhand ook geen rekening mee dat het zo zou gaan en dan heb je ook niet de honderd procent overtuiging om te sprinten voor de overwinning.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws